2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Veszteséges lett Orbán Ráhel apósának cége

Veszteséges lett tavaly Tiborcz István apjának cége – írja az Mfor.hu. A cikk szerint az eleinte temetkezéssel foglalkozó ES Hungary Kft. korábban igazi családi cég volt, szinte a teljes Tiborcz família tulajdonos volt benne a szülőktől a gyerekekig. Tiborcz István, Orbán Ráhel férje 2013 áprilisában szállt ki belőle, mostanra pedig az édesapja, Tiborcz Sándor a cég egyedüli tulajdonosa.

1999-es megalapítása óta a vállalkozás többször váltott profilt, fő tevékenységi kört. Az utóbbi közel tíz évben máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos tevékenységet folytat, e mellé tavaly decemberben vette fel az egyéb szállítást kiegészítő tevékenységi kört.

Az elmúlt négy évben az értékesítésből származó árbevétele 15-16 millió forint között alakult, tavaly 15,9 millió forintot sikerült realizálni, e mellett egyéb árbevételként csupán 97 ezer forinthoz jutott a korábbi 5,1 millió után.

Hirdetés

A legnagyobb kiadási tétel, 17,3 millió forint tavaly a személyi jellegű ráfordítás volt az ES Hungary Kft.-nél, ami 11 százalékkal haladja meg az előző évit. Annak ellenére is, hogy a beszámolója szerint „a tárgy évben munkavállalót nem foglalkoztatott”. Ellenben a dokumentum szerint a „társaság vezető tisztségviselője (ügyvezető) az üzleti év során jövedelemben részesült”. Az ügyvezető egyben a tulajdonos, Tiborcz Sándor, aki ezek szerint havi bruttó 1,44 millió forintott számol el saját maga bérköltségeként.

A cikk szerint további 1,3 millió forintot könyveltek el anyagjellegű ráfordításként tavaly a cégnél, amely így összesen 2,9 millió forintos veszteséget könyvelt el tavaly. Ez egymás után a második veszteséges éve lett, 2020-ban kicsivel több mint 4 millió forint mínuszban zárt.

A társaságnak a beszámolója szerint 8 millió forintja van bankszámlán, emellett 1,2 milliós a tartozása.

RTL: Tiborcz István apja megvette az államtól az utat, amely a családi birtokukra vezet

Százötven fős, évi tízmilliárdból működő korrupcióellenes hivatal végezné az ellenzék győzelme esetén a jogi felelősségre vonást, amit a hivatalt tárca nélküli miniszterként felügyelő Hadházy Ákos szerint „nem kerülhetne el” valaki csak azért, mert miniszter vagy kormányfő volt. A szervezetnek persze más dolga is lesz, hiszen mint mondta, „a sajátjaink között is vannak, akik éhesek”.

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220522_Veszteseges_lett_Orban_Rahel_aposanak_cege#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A kata megszüntetése helyett új szabályozást javasol a BKIK

Átalakított formában, de megtartaná a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a kisadózó vállalkozások tételes adóját …