2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Még hosszabb időre áll le a Mercedes-gyár

Még hosszabb időre áll le a Mercedes-gyár

Az új koronavírus világjárványa miatt múlt kedden a Daimler-csoport úgy döntött, hogy két hétre felfüggeszti európai egységeiben a termelést, így átmenetileg a kecskeméti Mercedes-gyár is bezárt. A korábbi döntést csütörtökön megváltoztatták – írja a kecskeméti Kecsup.hu. A portálhoz eljutott egy, a munkatársaknak szánt tájékoztató levél, amiből kiderül: a leállást négy hétre meghosszabbították.

A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt írták, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, és megvizsgálják a lehetőségeket.

A levél alapján a dolgozókat meg akarják tartani, és a krízis hatásait a legenyhébb szinten akarják tartani a munkatársak számára.

Nem a Mercedes-gyár az egyetlen, amit súlyosan érint a jávány: már leállt a győri Audi-gyár, a szentgotthárdi Opel-üzem és a Suzuki esztergomi gyára is. A teljes magyar ipar majdnem harmadát az autógyártás jelenti, a GDP 4-5 százalékát ez a szektor adja. A koronavírus nélkül is bajban lenne az autóipar, a járvány viszont extrémen súlyossá teszi a helyzetet. És azt sem tudni még, mi lesz a beszállítókkal, valamint a több tízezer alkalmazottal.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200326_mercedes_gyar_meghosszabbitott_leallas_koronavirus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A fast fashion szereplőktől a luxusmárkákig a divatiparban is mindenki igyekszik kivenni a részét a …