2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Kivonul a Starbucks is Oroszországból

A Starbucks hétfőn közölte, hogy csatlakozik az Oroszországból távozó nagy nyugati brandekhez és 15 év után elhagyja az orosz piacot – írja a Reuters. A seattle-i székhelyű kávézólánc 130 üzlettel rendelkezik Oroszországban, amelyeket az Alshaya Group licenctulajdonos üzemeltet közel 2000 alkalmazottal.

A Starbucks döntése az oroszországi működés megszüntetéséről eltér attól a megközelítéstől, amelyet néhány más külföldi cég választott. A McDonald’s a múlt héten közölte, hogy eladja oroszországi éttermeit a helyi licenctulajdonosnak, hogy új név alatt, de védjegyeit megtartva üzemelhessen tovább, míg a francia Renault eladja többségi részesedését Oroszország legnagyobb autógyártójában, a részesedés visszavásárlására vonatkozó opcióval.

Egy sor másik nyugati vállalat, köztük az Imperial Brands és a Shell is megszakította kapcsolatait az orosz piaccal, és megállapodott arról, hogy eladja az országban lévő eszközeit vagy átadja azokat helyi menedzsereknek. Márciusban a Starbucks bezárta üzleteit és felfüggesztette minden üzleti tevékenységét Oroszországban, beleértve termékeinek az országba történő szállítását is, miután Moszkva megtámadta Ukrajnát.

Hirdetés

A vállalat, amely 2007-ben nyitotta meg első üzletét Oroszországban, közölte, hogy továbbra is támogatja az ottani alkalmazottait és a fizetésüket is folyósítja az elkövetkezendő hat hónapban. A kivonulás pénzügyi hatásairól nem közölt részleteket.

Az orosz-ukrán háború eseményeit követő hírfolyamunkat alább találja:

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220523_kivonulas_starbucks_oroszorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A kata megszüntetése helyett új szabályozást javasol a BKIK

Átalakított formában, de megtartaná a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a kisadózó vállalkozások tételes adóját …