2019. augusztus 22., csütörtökMa Menyhért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.08.22. Menyhért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Két múlva már ropogtathatjuk a hús alapú műhúst

Hirdetés

Két múlva már ropogtathatjuk a hús alapú műhúst

Régóta zajlanak már próbálkozások, hogyan lehetne pótolni a húst, hiszen a piac meghatározó szereplői szerint a húsipart nem lehet örökké fenntartani.

Többek szerint a műhúsé a jövő, vagyis olyan termékeké, amelyek maximum kinézetre tűnnek annak, valójában pedig egész másból készülnek. Egyik fajátuk növényi (és gomba-) alapú, a másik viszont valamennyire azért közelít az igazihoz, ugyanis élő állatokból vett sejtekből állítják elő.

Az egyre nagyobb hullámokat verő trendet a nagyobb gyorsétteremláncok már elkezdték meglovagolni. Ezek azonban továbbra sem “rendes” éttermekben felszolgálat termékek, habár már ezen a téren is vannak ötletek. Az egyik a San Franciscó-i székhelyű Memphis Meatshez kötődik, a másik pedig az izraeli Aleph Farmshoz.

A kettő közül inkább utóbbi tűnik érdekesnek, a cég ugyanis azt állítja, 2021-re, vagyis szűk két év múlva nem csak kész lehet az első laborhús, addigra éttermekben is fogyaszthatóvá válhat. Ez lenne az igazán bravúros húzás.

Hirdetés

Az Aleph Farms ráadásul nem csak a világ távolabbi részein tervezi megvetni a lábát a különleges műhúsával, európai terjeszkedéssel is számolnak.

(Euronews)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190717_Ket_mulva_mar_ropogtathatjuk_a_hus_alapu_muhust#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új forradalmár dúlja fel a bankok piacát - itt a Revolut szteroidokon?

Új forradalmár dúlja fel a bankok piacát – itt a Revolut szteroidokon?

Rohamosan hízik a Curve, egy brit pénzügyi startup, amely amellett, hogy egy kártyába kombinálja a …