2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Elhalasztotta a Hankook rácalmási gyárának bővítését

Elhalasztotta a Hankook rácalmási gyárának bővítését

Elhalasztotta rácalmási abroncsgyárának bővítését a Hankook – erősítette meg a Világgazdaságnak a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

A cég tavaly márciusban jelentette be a teherabroncs-gyártó egység bővítését, akkor azt írták, hogy a munkálatok 2018 első felében már megkezdődnek, a gyártás pedig várhatóan két évvel később indul el.

A munkálatokat a magyar állam is kiemelten kezelte, a kormány mintegy hárommilliárd forintos támogatást nyújtott volna hozzá. A HIPA most azt is jelezte, hogy mivel a fejlesztés megvalósítása egyelőre áll, sem a beruházáshoz kapcsolódó támogatási szerződés megkötésére, sem pedig a beígért állami támogatás kifizetésére nem került sor.

Időközben azonban fordulat állt be a projektben: a tervezés díjait még kifizette a Hankook, a munkálatok előkészületei viszont már nem történtek meg.

Ennek okai sokrétűek lehetnek, a Világgazdaság forrásai szerint az egyik legfontosabb tényező a hazai munkaerőpiac helyzete. Bár a körülbelül 3200 dolgozót foglalkoztató dél-koreai hátterű vállalat nem küzd humánerőforrás-gondokkal, az új egység működése kapcsán a tulajdonosok nem látják biztosítottnak a szükséges munkaerőt.

Az új üzemben legalább 150-en dolgoznának olyan munkakörökben, amelyek magas hozzáadott értéket állítanak elő. Az építkezés tehát sárga lámpát kapott, bár ez korántsem jelenti azt, hogy lekerült volna a napirendről.

A Hankook rácalmási gyárában idén márciusban napokig sztrájkoltak a dolgozók, a szakszervezetnek végül sikerült béremelést kiharcolnia.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190913_racalmas_hankook_gyar_bovites_nemzeti_befektetesi_ugynokseg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A kamara azt javasolja, még rövidebb ideig tartsanak nyitva a boltok

A kamara azt javasolja, még rövidebb ideig tartsanak nyitva a boltok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ágazati munkacsoportokat állított fel a világjárvány gazdasági hatásainak elemzésére – …