2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Az Easyjet inkább kivesz egy széksort a gépeiből, hogy így spóroljon a személyzeten

Az Easyjet légitársaság idén nyártól a tervek szerint eltávolítja Airbus A319-es gépeiből a hátsó üléssort, amelyek így maximum 150 férőhelyesek lesznek. Mivel a brit polgári repülési hatóság szabályozása a gépen kötelezően jelen lévő személyzet létszámát az ülésszámhoz köti, a módosítás lehetővé teszi, hogy az eddigi négy utaskísérő helyett csak három emberrel dolgozzanak a gépeken, így spórolva a bérköltségen. Erről a BBC számolt be.

A BBC azt írja, hogy az Egyesült Királyságban a légitársaságok és a repterek is munkaerőhiánnyal küzdenek, amióta ugyanis húsvétkor feloldották a járványügyi korlátozásokat, megnőtt a kereslet az utazások iránt. Ugyanakkor a Covid terjedése is nőtt, sok dolgozó emiatt kimaradt a munkából. és így a British Airways és az Easyjet is több száz járatát volt kénytelen törölni a múlt hónapban.

Bár a légitársaságok most a Covid idején elküldött munkatársak helyére új személyzetet vesznek fel, szakértők szerint a munkaerőhiány még akár 12 hónapig fennmaradhat – írja a BBC.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220508_Az_Easyjet_inkabb_kivesz_egy_szeksort_a_gepeibol_hogy_igy_sporoljon_a_szemelyzeten#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Facebook történetében először csökkent a napi aktív felhasználók száma

Kiadta friss negyedéves jelentését a Facebook-anyacég Meta Networks, és a vállalat közlése szerint 2021 utolsó …