2020. március 31., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 15 ezer forintra emeli a Mastercard az érintéses fizetések összeghatárát

15 ezer forintra emeli a Mastercard az érintéses fizetések összeghatárát

A Mastercard 29 országban, köztük Magyarországon emeli meg az egyérintéses fizetések összeghatárát. A vállalat Magyarországon április 1-jétől teszi elérhetővé a 15 ezer forintos limit használatát a hálózatán.

A Mastercard közleménye szerint a megemelt összeghatárnak köszönhetően a fizetések nagyobb aránya lehet gyors, kényelmes és biztonságos.

A Magyar Nemzeti Bank majd egy hete szólította fel a bankokat és a kártyatársaságokat, hogy emeljék meg az limitet, majd a kormány bejelentette, hogy a koronavírus elleni küzdelem részeként megnöveli az érintésmentes, köznyelvi nevén paypassos fizetések értékhatárát 5 ezerről 15 ezer forintra.

Az MNB szerint így a vásárlások közel 90 százaléka anélkül zajlana, hogy a vásárlónak meg kellene érintenie a terminált.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200326_koronavirus_fertozes_mastercard_erinteses_fizetes_limitemeles#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A koronavírus miatt egy ideig senki ne tervezzen festést, mázolást, lakásfelújítást

A koronavírus miatt egy ideig senki ne tervezzen festést, mázolást, lakásfelújítást

„Nem tudom megmondani, hol csúszik meg a sebészkés egy ilyen szituációban” – mondta a hvg.hu-nak …