2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Iszapból és vizeletből készül az új fenntartható, megújuló biocement

A cement mondhatni az egyik legproblémásabb anyag a Földön. Bár hihetetlenül hasznos, de az előállítása és felhasználása hatalmas mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátását eredményezi. A cementgyártás a teljes, ember által okozott globális kibocsátás körülbelül 8 százalékát teszi ki. A kutatók ezért lelkesen keresik a cement fenntarthatóbb alternatíváit, és az egyik ilyen lehet a Journal of Environmental Chemical Engineering tudományos szaklapban bemutatott biocement.

Ez a kutatók szerint egy olyan termék, amely úgymond „okos megoldást” kínál, mert arra serkenti a natív talajbaktériumokat, hogy összekapcsolják a talajrészecskéket, így erős és megújuló építőanyagot hoznak létre, amely szinte élő szervezetként működik, és sokkal kisebb hatással van a környezetre.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220517-igy-keszul-az-uj-fenntarthato-megujulo-biocement.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A dohányzás növeli a depresszió és a skizofrénia előfordulásának esélyét

A Bristoli Egyetem tudósai által készített új jelentés szerint a dohányzás növeli a skizofrénia és …