2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Igazi csodaszert találtak a tudósok, ezek a gyümölcsök életet menthetnek

A flavonoidok bevitele javítja a bélmikrobióta (az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok) változatosságát, és csökkenti a vérnyomást. A flavonoidok olyan természetes vegyületek, amelyek főként gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg, és amelyek csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.

A bélmikrobióta változatossága nagyobb, ha flavonoidokban gazdag élelmiszereket, például almát, körtét, bogyós gyümölcsöket, teát, étcsokoládét és vörösbort fogyasztunk, ami a vérnyomás szintjének csökkenését eredményezi.

Eredményeink azt jelzik, hogy a jövőbeni vizsgálatokban a résztvevőket anyagcsere-profil szerint kell vizsgálni, hogy pontosabban tanulmányozhassuk az anyagcsere és a bélmikrobiom szerepét a flavonoidok vérnyomásra gyakorolt hatásának szabályozásában. A flavonoid-anyagcsere nagymértékben egyéni variabilitásának jobb megértése nagyon jól megmagyarázhatja, hogy egyes emberek szív- és érrendszere miért lesz védettebb a a flavonoidokban gazdag élelmiszerektől, mint másoké” – mondta Cassidy professzor.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220704-valodi-csodaszert-talaltak-a-tudosok-ezek-a-gyumolcsok-eletet-menthetnek.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baktériumölő fehérjékkel fejleszthetnek hatékonyabb gyógyszereket

Az ANU kutatócsoportja kimutatta, hogy a guanilátmegkötő fehérjék (GBP) képesek közvetlenül megkötni, és elpusztítani bizonyos …