2022. május 6., péntekMa Ivett napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 364,00 Ft
2022.05.06. Ivett Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 364,00 Ft

Hasznos tanácsok inzulint használóknak


Az inzulin injekció beadása

Sokaknál, amint inzulin terápiára állítják őket, az első gondolat az, hogy mégis, hogy fogják maguknak beadni a készítményt, el lehet-e rontani. Ezek teljesen természetes aggodalmak eleinte, így ne féljen ezekről beszélnie az orvosával!
Az inzulin beadásának módja ma már pen-nel történik . Ez lehet olyan hogy a beteg tölti be a tollba a pen inzulint, vagy előre töltött. Fontos, hogy 2-3 naponta cseréle a pen tűt, és minden tűcserénél légtelenítse kell a tollat!
Első lépésként fertőtlenítse le az adott területet, majd légtelenítsen ha kell. Utána két ujjal csípje össze a bőrt, majd szúrja a bőr alá a tűt és adagolja az előzetesen beállított inzulin mennyiséget. Vannak olyan készítmények, melyeket előtte óvatosan össze kell rázni (erre az orvosa/gyógyszerésze fel fogja hívni a figyelmét, de a betegtájékoztatón is közlik). A beadás történhet a hasba, kihagyva a köldök körül tenyérnyi területet, vagy a comb külső részére. Figyeljen arra, hogy ne ugyanarra a területre szúrjon minden alkalommal, máskülönben azon a helyen felszaporodhat a zsír. Szintén fontos, hogy ugyanolyan típusú inzulint mindig ugyanazon a testrészen használja, mivel különböző testtájakból más-más lehet a felszívódás.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220428-cukorbetegseg.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óránként több mint 80 ezer kilométerrel ment a tűzgömb, mozdulni sem mertek az emberek

A tudósok csütörtökön megerősítették, hogy hangos robbanás előzte meg a három déli államban észlelt tűzgolyót …