2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Hasmenés a stressztől? Így lehet felismerni


 

Akut és krónikus hasmenés

A hasmenés laza, vizes székletet jelent. Azon túl, hogy a beteg gyakran látogatja a mellékhelyiséget, egyéb panaszai – hasfájás, görcsök – is jelentkezhetnek. A hasmenés lehet akut, mely 1-2 napig tart. Ilyen esetben a tünetek diéta és folyadékpótlás mellett rendszerint orvosi kezelés nélkül is megszűnnek. A krónikus hasmenés ezzel szemben 4 vagy több héten át is tarthat. Ilyenkor orvoshoz kell fordulni, hogy meghatározzuk a kiváltó okot. A hasmenés ugyanis csak egy mögöttes probléma tünete, nem pedig önmagában betegség.

Ha a kivizsgálás során nem lehet kimutatni olyan rendellenességet, elváltozást, amely a gyakori hasmenést okozhatja, és egyéb stressz-tünet is jelentkezik a betegnél, akkor az orvos életmódváltást, pszichológus bevonását is javasolhatja a kezelésbe a stressz és a szorongás kezelésére.

(Forrás: Budai Allergiaközpont: https://www.allergiakozpont.hu)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220617-hasmenes.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gyakoribbá válhatnak az olaszországihoz hasonló jégcsuszamlások

Az olasz Dolomitok legmagasabb hegycsoportja, a Marmolada vasárnapi gleccseromlásának – mely az eddigi ismeretek szerint …