2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

Elképesztő felfedezés: meglehet a rákellenes csodaszer

Az eredmények annyira meggyőzőek voltak, amikor a gyomor és bélrendszert érintő ráktípusok kockázatának csökkentéséről volt szó, hogy a kutatók most meg akarják ismételni őket. Így akarnak biztosak lenni abban, hogy nem hagytak figyelmen kívül semmilyen fontos tényezőt.

Azt találtuk, hogy a rezisztens keményítő több mint 60 százalékkal csökkenti a rákos megbetegedések egy sorát. A hatás a bélrendszer felső részén volt a legszembetűnőbb” – mondja John Mathers, az angliai Newcastle Egyetem vezető kutatója és táplálkozástudományi szakértője. A felső tápcsatornát érintő rákos megbetegedések közé tartoznak a nyelőcső-, a gyomor- és a hasnyálmirigyrák.

Fontos hozzátenni, hogy a vizsgálatot olyan embereken végezték, akik genetikailag hajlamosak a rák kialakulására, így a tanulmány megállapításai nem feltétlenül vonatkoznak a szélesebb tömegekre. Éppen ezért további kutatásokra van szükség.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220805-megvan-a-rakellenes-csodaszer-dobbenetes-hatasa-van-egy-kedvelt-taplalekkiegeszitonek.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Saját Hold-szondát bocsátott fel Dél-Korea

A főleg az árnyékos és hűvös, de jégben, esetleg vízben gazdag sarkvidéki területeket kutató Danuri …