2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Egy kartonnal és egy törölközővel cáfolta az energiagyógyítást

Emily Rosa 1996-ban elérte, amit előtte senki: energiagyógyítókat vett rá, hogy önként részt vegyenek módszerük tudományos igazolásában. Valószínűleg nem számítottak rá, hogy az eredmény a tudományos igazolás hiánya, vagyis egy cáfolat lesz.

Emily Rosa

Emily Rosa

Fotó: Wikipédia

Az energiagyógyítók (energizálók, energetizálók) módszerének lényege, hogy kezüket a páciensek felett mozgatva manipulálják az energiamezőt, ami szerintük minden embert körülvesz. Az energiamezőt a kezükkel érzékelik. 

Hirdetés

Emily ez utóbbi állítást szerette volna ellenőrizni egy pár ezer forintos kísérlet segítségével. Ennek során egy kartonfalat állított a gyógyítók elé, akik kezüket átnyújtották a kartonlapba vágott nyíláson, miközben 

a fejükre törölközőt tettek, hogy ne leshessenek.

A kilencéves kislány ezután pénzfeldobás alapján kiválasztotta, hogy jobb vagy bal kezük fölé helyezi a kezét, a gyógyítók feladata pedig az volt, hogy megmondják, melyik kezük felett tartja a kezét. Ez vélhetően könnyű feladat lett volna azok számára, akik nemcsak az emberi energiamezőt, de annak különböző betegségekről árulkodó sajátosságait is képesek érzékelni.

Huszonegy gyógyító ment bele a kísérletbe, közülük tizennégyen tízszer próbálkoztak, heten pedig hússzor. Elméletileg ötvenszázalékos esélyük lett volna, hogy véletlenszerűen eltalálják, melyik kezük felett van a kis tudós keze, de az összesített eredmény ennél is gyengébb, 44 százalék lett.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/10/30/emily-rosa-energia-gyogyitas-legfiatalabb-tudomanyos-publikacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Áttörést jelenthetnek a földi élet eredetének vizsgálatában egy nemzetközi kutatócsoport új eredményei

  4,35 milliárd évvel ezelőtt bőséges mennyiségű bazaltláva üveg volt jelen a Földön, és a …