2019. augusztus 21., szerdaMa Sámuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.08.21. Sámuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az egészséges életmód, mobil és a nagy autók miatt halnak meg a gyalogosok

Hirdetés

Az egészséges életmód, mobil és a nagy autók miatt halnak meg a gyalogosok

Az Amerikai Egyesült Államok legfrissebb statisztikái szerint ijesztő mértéket öltött 2018-ban a halálos kimenetelű gyalogosgázolások száma. Tavaly 6227 gyalogos halt meg közlekedési balesetben, ez a szám 1990 óta nem volt ennyire magas. A legtöbben elsőre azt gondolják, hogy minden rossz okozója az, hogy a gyalogosok a telefonjukat bújva mászkálnak, és azt sem veszik észre, hol ér véget a járda és hol kezdődik az út, de a probléma ennél sokkal összetettebb. 

2009 és 2017 között 45 százalékkal nőtt azon gyalogosok száma, akiket autó ölt meg. Ezt a számot vizsgálva az derül ki, hogy ennek egyik oka, hogy egyre többek élnek egészségesebben, és autó helyett sétálnak munkába menet. 2007 és 2016 között nagyjából 6 százalékkal emelkedett azok száma, akik gyalog járnak dolgozni. És mivel a városok vezetése nem igazán tesz semmit, hogy a megnövekedő igényeket figyelembe véve gyalogosbaráttá tegyék a környezetet, ezért ha ugyanazon az útszakaszokon megnövekedik a gyalogosforgalom, az magában hordozza a balesetek veszélyét. 

A másik ok, amiért egyre több gyalogosokat érintő baleset végződik halállal, az a SUV típusú autók térhódítása. A statisztikás szerint sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a […]

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2019/02/28/az_egeszseges_eletmod_mobil_es_a_nagy_autok_miatt_halnak_meg_a_gyalogosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért jó szurkolni?

Miért jó szurkolni?

Az adományok segítségével elkezdtük lecserélni a kameráinkat, hogy még szebb videóink készüljenek. Támogass te is! …