2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

A dohányzás növeli a depresszió és a skizofrénia előfordulásának esélyét

A Bristoli Egyetem tudósai által készített új jelentés szerint a dohányzás növeli a skizofrénia és a depresszió előfordulásának esélyét. A Royal College of Psychiatrists Nemzetközi Kongresszusán mutatták be a bizonyítékokat.

A dohányzók aránya sokkal magasabb a mentális betegségben szenvedők körében, mint a nem dohányzók között. Angliában 6 millióan dohányoznak, akik közül 230 ezren súlyos mentális betegségtől (pl. skizofrénia és bipoláris zavar), 1,6 millióan pedig depressziótól és szorongástól szenvednek.

Az ország ezért új dohányzásellenes stratégia alkotására készül, hatékony és új módszerekkel szeretnék visszaszorítani a dohányzást. Az új jelentés egyik szerzője, Marcus Munafo professzor, a Bristoli Egyetem pszichológiaprofesszora azt mondta, kétségtelen, hogy a dohányzás káros a mentális egészségre, és a pszichés problémákkal küzdőknek meg kell érteniük a dohányzás ördögi körét: a lelki betegség miatt az egyén többet dohányzik, és kialakul a függőség.

Ugyanakkor a dohányzás növeli a későbbi mentális betegségek kockázatát és súlyosbítja a pszichés tüneteket.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/06/24/dohanyzas-skizofrenia-depresszio-kockazat-mentalis-betegseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Feltűnő, gyulladt pattanások? A profi kezelés segíthet

Akár súlyos is lehet az aknés bőr állapota Az aknék, vagyis pattanások kialakulásának számos oka …