2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

A cetcápák a világ legnagyobb mindenevői

Az Ausztrál Tengertudományi Intézet (AIMS), ausztrál nemzeti tudományos ügynökség (CSIRO) és az Aucklandi Egyetem kutatócsoportja egy közelmúltban publikált tanulmányban számolt be arról, hogy kutatásuk szerint a cetcápák vagy más néven bálnacápák étrendjének egy részét növények alkotják.

A kutatók az Ausztrália nyugati partjainál található Ningaloo-zátonynál vettek biopsziamintákat a cetcápákból, emellett a zátony lehetséges táplálékforrásainak mintáit elemezték, az apró planktontól a hínárokig. Ezután összehasonlították a planktonban és a növényi anyagokban található aminosavakat és zsírsavakat a cetcápákból vett mintákkal.

(MTI/Hszinhua)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20220726-a-cetcapak-a-vilag-legnagyobb-mindenevoi-a-kutatok-szerint.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baktériumölő fehérjékkel fejleszthetnek hatékonyabb gyógyszereket

Az ANU kutatócsoportja kimutatta, hogy a guanilátmegkötő fehérjék (GBP) képesek közvetlenül megkötni, és elpusztítani bizonyos …