2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Sugárkövetést kap a World of Tanks

Hirdetés

Sugárkövetést kap a World of Tanks

Sajnos rendkívül limitált lesz az effekt implementációja.

A valós idejű 3D-s grafika technikai repertoárjának legújabb tagja a korábban csak előre renderelt mozgóképekben látott sugárkövetés, avagy ray tracing. A technikával valósághűen állíthatóak elő a fények és az árnyékok, hiszen a valódi fénysugarak térben való terjedését, pattogását, elnyelődését próbálja szimulálni. Emiatt viszont rendkívül számításigényes, csak az idén megérkezett NVIDIA GeForce RTX videokártyák képesek aránylag hatékonyan megvalósítani, köszönhetően a célra kifejlesztett magjaiknak.

World of TanksForrás: WarGaming

A következő években a valós idejű sugárkövetés szélesebb körben elérhetővé válik majd, a következő generációs Xbox és PlayStation is támogatni fogják, plusz az AMD Radeon videokártyákba is úton van. Jövőre az Intel belép majd a gamereknek szánt videokártyák piacára, de nem világos, hogy az első generációs fogyasztói termékei kínálnak-e hardveres gyorsítást a sugárkövetéshez, egyelőre csak az adatközpontokba szánt videovezérlői esetében biztos a támogatás.

A legfrissebb hír a témában, hogy a World of Tanks fejlesztője bejelentette a valós idejű sugárkövetés részleges támogatását: az implementációt az Intel segítségével fejlesztette, és

Hirdetés

minden DirectX 11-gyel kompatibilis videovezérlőn aktiválható lesz.

A technikai problémák és az erőforrásigény fényében ez igencsak meglepő fordulat, azonban az Intel oneAPI programozási felülettel megvalósított ray tracing a sejthetőnek megfelelően rendkívül limitált: csak a teljesen sérülésmentes tankokon fog működni, mikor azokat közvetlenül megvilágítják a játékbeli napsugarak.

Magyarán szinte észrevehetetlen lesz az effekt, emiatt pedig a szükségessége is erősen kérdéses; a két cég együttműködése inkább csak technikai kísérletezés.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20190917-world-of-tanks-ray-tracing.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem külső SSD a Sony cartridge kiegészítője

Egy gyerekjátékhoz készült játékkártyáról van szó. Pár nappal ezelőtt napvilágra került egy szabadalmi kérvény a …