2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Lemondott a szabad szoftver mozgalom kulcsfigurája

Hirdetés

Lemondott a szabad szoftver mozgalom kulcsfigurája

Stallman védeni próbálta Jeffrey Epstein egyik volt kliensét.

Váratlan botrány támadt a szabad szoftveres közösségben, miután a GNU Projectet elindított és a Free Software Foundationt megalapított Richard Stallman egy e-mailben részlegesen védelmébe vette a 2016-ban meghalt, a mesterséges intelligencia kutatásában úttörő szerepet játszott Marvin Minsky-t.

Richard StallmanForrás: NicoBZH / Wikimedia Commons

Mint nemrég kiderült, a Minsky annak idején a nemrég öngyilkosságot elkövetett, emberkereskedelemmel vádolt Jeffrey Epstein milliárdos egyszeri ügyfele volt, állítólag a közvetítésével szexuális kapcsolatot létesített az akkor 17 éves Virginia Giuffrével. Stallman a nagy port kavart levelében azzal érvelt, miszerint Minsky számára valószínűleg nem volt nyilvánvaló, hogy nem valamiféle szabad akaratból vállalt prostitúció történt, éppen ezért is igazságtalannak tartja, hogy az áldozat szexuális zaklatónak nevezi a volt kollégáját.

Stallman nem úszta meg száraz bőrrel Minsky spekulatív mentegetését: kénytelen volt lemondani a MIT-s vendégkutatói státuszáról, és távozik a Free Software Foundation elnöki posztjáról is.

Hirdetés

Stallman egy rövid blogbejegyzésben azt írja, hogy a lépéseket a személyére és az MIT-re nehezedő nyomás miatt teszi, amely félreértések és rosszindulatú szókiforgatások sorozata miatt jött létre.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20190917-richard-stallman-lemondas-mit-fsf-minsky.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem külső SSD a Sony cartridge kiegészítője

Egy gyerekjátékhoz készült játékkártyáról van szó. Pár nappal ezelőtt napvilágra került egy szabadalmi kérvény a …