2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Készül az új Edge kiadására a Microsoft

Készül az új Edge kiadására a Microsoft

A jövő tavaszi Windows 10 már elrejtheti a böngésző jelenlegi verzióját.

A héten új előzetest kaptak a Windows 10 jövő tavaszi óriásfrissítésének tesztelői, a build 18936 jelzésű változatban való matatás közben pedig Rafael Riviera fejlesztő felfedezett egy érdekes apróságot: az egyik rendszerbeállítás neve arról tanúskodik, hogy amennyiben telepítve van az operációs rendszerre az új generációs Microsoft Edge, akkor a Windows el fogja rejteni a felhasználó elől böngésző régi verzióját.

Microsoft Edge alfa (77.0.189.3)Forrás: Origo

A már hetek óta szabadon tesztelhető, új generációs Microsoft Edge alapvetően egy Google Chrome, de persze némileg módosított a kinézetén és a funkciókészletén a Microsoft. Az első stabil verziójának a megjelenése után a vállalat olyan böngészőt tud majd kínálni a fogyasztóknak, amely nem csak gyors, de a jelenlegi Edge-től eltérően kompatibilitási problémákkal sem küzd, ráadásul a Chrome-hoz készült bővítményeket is támogatja.

Amelyik weblap és bővítmény jól működik a Chrome-ban, az tökéletes lesz az új Edge-ben is.

Sokan jó eséllyel azt feltételezték, hogy az új Edge elkészülte után a böngésző szimplán leváltja majd az elődjét a Windowsban, azonban a mostani felfedezés alapján a régi is benne marad a rendszerben, még ha a számítógépezők nem is lesznek képesek elindítani.

Ez teljesen észszerű, hiszen a Windows 10-re készült modern alkalmazások egy része konkrétan weblapokat mutogat, míg mások webes technológiákat használnak a kezelőfelületük megjelenítésére.

Kompatibilitási problémákat okozhatna, ha a Microsoft egy az egyben lecserélné az appok által eddig használt háttértechnológiát, jobb rábízni az appok fejlesztőire az átállás lebonyolítását.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20190713-microsoft-edge-google-chrome.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tömegesen törölhetőek lesznek a facebookos posztok

Kevés erőfeszítéssel eltüntethetővé válnak a régi bejegyzések. Újabb régóta várt fejlesztést jelentett be a Facebook, …