2020. május 30., szombatMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Egybeépítették a SIM-et és a microSD-t

Egybeépítették a SIM-et és a microSD-t

Nem csak a dupla SIM-es telefonokban jöhet jól a fejlesztés.

Hazánkban nem megszokott a két darab SIM kártyát fogadni képes okostelefonok vásárlása, ha pedig sikerül is pont ilyet vennie valakinek, tipikusan akkor sem kíván kettő SIM-et használni benne. Már csak azért sem, mert az elmúlt években a miniatürizálás miatt megszokottá vált, hogy a gyártók csak kettő darab kártyafoglalatot építenek a mobiljaikba: az egyikbe az elsődlegesként használni kívánt SIM kártyát kell tenni, a másikba pedig vagy egy SIM-et, vagy egy microSD-t csúsztathatnak be a vásárlók. A kettőt egyszerre nem lehet, a vevők kénytelenek választani a két típusú kártya között.

Balra egy klasszikus SIM, jobbra az IDEMIA FuZionForrás: IDEMIA

Az IDEMIA nevű vállalat megoldotta a problémát, a FuZion néven keresztelt hibrid kártyája ugyanis egyszerre SIM és microSD. Ráadásul a termék minden olyan mobilban működik, amelyik kombinált foglalattal rendelkezik, hiszen a két típusú kártya érintkezői más helyeken találhatóak, így

lehetségesnek bizonyult szimplán összekombinálni azokat.

A Neowin ki is próbálhatta a kártyát Mobil Világkongresszuson, egy Samsung Galaxy Note 9 mobilba bedugva a telefon felcsatlakozott mindkét mobilhálózatra, és felismerte a 128 GB-os memóriakártyát is.

Sejthetően az IDEMIA FuZion nem lesz közvetlenül kapható a piacon, a terméket a mobilszolgáltatóknak kell majd árulniuk, egyelőre csak egy ázsiai cég vezette be.

Nem lepődnénk meg, ha nagy jövő állna a termék előtt, hiszen most azonnal képes megoldani a dupla SIM-es okostelefonok egy rendkívül bosszantó problémáját, plusz a jövőben az egy SIM-es készülékekben is lehetővé teheti a gyártók számára a helyspórolást.

Persze a mobilgyártók- és szolgáltatók már jó ideje dolgoznak az elektronikus SIM kártya bevezetésén, így elképzelhető, hogy inkább az eSIM + microSD kombináció terjed majd el FuZion helyett. Viszont ha ezt is hozza a jövő, attól a kombinált kártyának még lehet létjogosultsága.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20190228-idemia-fuzion-kombinalt-sim-microsd-kartya.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csaló szállt rá az 5G-től rettegő britekre

Csodakütyüként beállított pendrive-ot árulnak aranyáron. Az elmúlt hetekben jó eséllyel számos olvasónk találkozott a hírrel, …