2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Valter Attila csapattársa nyerte a messinai sprintet, López maradt az élen

A Catania és Messina közötti 174 kilométeres, a szervezők által kétcsillagos nehézségűnek ítélt etap a táv fele előtt egy második kategóriás emelkedőt, az 1125 méteres Portella Mandrazzit is magában foglalta.

Ezúttal hamar kialakult egy ötfős szökevénycsoport, de a mezőny végig kontrollálható távolságon tartotta a különbséget. 

A hegy meghatározó jelentősséggel bírt a végeredményt illetően, ugyanis a legjobb sprinterek közül a harmadik szakaszon a balatonfüredi hajrában győztes Mark Cavendish, illetve a szintén remek vágtázónak számító Caleb Ewan és Démare is leszakadt. Utóbbinak rengeteget segített a hegyeken remeklő Valter, hogy kezelhető, másfél percen belüli hátránnyal haladjon át a csúcson, így végül a lejtmenetben a három nagy esélyes közül a francia kerekes egyedüliként tudta utolérni a mezőnyt.

Hirdetés

A messinai befutóban a Balatonfüreden második Démare bizonyult a leggyorsabbnak a kolumbiai Fernando Gaviria és a 2020-ban Európa-bajnok olasz Giacomo Nizzolo előtt. A győztes idei első diadalát aratta.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/11/giro-d-italia-5.-szakasz-arnaud-demare/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Történelmi holland siker a Girón, Valter a 15.

Pénteken a Diamante és Potenza közötti 196 kilométeres, a szervezők által négycsillagos nehézségűnek ítélt etap …