2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Valter Attila a Tour helyett a magyarországi Girót választotta

Eredetileg tavaly rajtolt volna hazánkból a világ egyik legnépszerűbb kerékpárosversenye, azonban a koronavírus-járvány miatt erre végül nem került sor.

Később már arról szóltak a hírek, amennyiben a pandémia körüli helyzet lehetővé teszi, úgy jövőre indulhat Magyarországról a háromhetes országúti verseny; erről beszélt júniusban Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is.

Néhány nappal ezelőtt pedig hivatalossá vált a magyarországi rajt, most pedig lehullt a lepel a három érintett szakaszról. A nagyszabású sajtóesemény a Magyar Turisztikai Ügynökség kisfilmjével kezdődött, amelyben hazánk nevezetességeit mutatták be.

Hirdetés

Paolo Bellino, a Giro d’Italia ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: három különleges szakaszt rendeznek meg Magyarországon.

Ez egy nagyon komoly jelzés, nemcsak a Giro vagy Magyarország, hanem az egész világ számára, hogy lassan visszatérünk a régi kerékvágásba. A legnagyszerűbb rajtot szeretnénk megrendezni

– fogalmazott a sportvezető.

Paolo Bellino

Paolo Bellino

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Révész Máriusz szerint ekkora haszna egy elmaradt versenynek talán még sosem volt, hiszen két évvel ezelőtt még az is kétséges volt, hogy el tud-e egyáltalán indulni magyar versenyző a viadalon, azóta azonban Valter Attila megannyi örömet szerzett már a magyar rajongóknak.

A politikus hozzátette, a Girót közel kétszáz országban követi nyolcszázmillió ember a televízió előtt, így a magyarországi Grande Partenzától többek között a hazai turizmus újjáéledését is várják. Mint mondta, a tavaly tervezett szakaszokhoz képest megváltozott az útvonal, hiszen nem időfutammal kezdődik a verseny.

A szakaszokat már Paolo Bellino ismertette. Az első szakasz egy 195 kilométer hosszú etap. A mezőny Budapestről indul, Székesfehérvár és Esztergom érintésével Visegrádon lesz a befutó.

A második etap lesz az időfutam, egy 9,2 kilométeres etap Budapesten belül, majd a harmadik szakasz Kaposvárról indul, a célállomás pedig Balatonfüred. A versenyzők érintik Nagykanizsát, Badacsonyt és Tihanyt is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/sport/2021/11/03/giro-d-italia-harom-magyarorszagi-szakasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Carlos Sainz élete első győzelmét aratta az év versenyén!

Izgalmasnak ígérkezett a 2022-es F1-es Brit Nagydíj, amelynek a szombati időmérőjén Carlos Sainz életében először …