2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Tőzsért elűznék, Dzsudzsák kispados, befuccsolt a debreceni old boys projekt

Először negyedóra elteltével zúgott fel a „Tőzsér, takarodj!” az Új Hidegkuti Nándor Stadion vendégszektorából.

Ekkor már 1–0-ra vezetett az MTK a Debrecen ellen, és egyre-másra dolgozta ki a gólhelyzeteket a szintén nem igazán irigylésre méltó helyzetben lévő házigazda. Tegyük hozzá gyorsan: a nézőtéren mellettem helyet foglaló 90 éves Móré Imrének, az 1940-es évek vége legendás MTK-ja játékosának nagy örömére. Ahogy peregtek a percek, a debreceni sportigazgatót még kétszer szólították fel keresetlen szavakkal környezetváltozásra a cívis hívek, aztán a félidő vége felé cifrázták a dalárdát, most már a „Kxrva gyenge!” szövegű kórusművet tűzték műsorra.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion

Hirdetés

Fotó: Róka László / MTI

A nem túl épületes stílusú előadást a néhány kormányközeli orgánum és az egyik miniszterünk által makacs következetességgel a válogatottba követelt Dzsudzsák Balázs a kispadról kísérte figyelemmel, Dzsudzsi egy alkalommal be is hajított egy műanyag vizespalackot a pálya közepére, persze csak akkor, amikor éppen állt a játék. A nézőtéren jelentőségteljesen összenézett Marco Rossi szövetségi kapitány és hűséges segítője, Cosimo Inguscio – a kapitány ősszel először látogatott ki az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, bátran tehette, hiszen már nem az őt és a válogatottat galád módon cserben hagyó Giovanni Costantino az MTK edzője. (Akit mellesleg nem is ismer a Míster az egyik sajtótájékoztatón elhangzottak szerint, valahogy úgy, ahogy Sir Oliver Yolland sem ismerte valamikori legjobb barátját, Livingstone-t A láthatatlan légióban…)

A szünet kiváló alkalom, hogy az ember tájékozódjon egy kicsit, mi is zajlik a debreceni kulisszák mögött.

Azt tudjuk, hogy csütörtökön menesztették az érdemi edzői munkát végző, de a szükséges papírokkal nem rendelkező Huszti Szabolcsot (aki a válogatottban Tőzsér szobatársa volt, innen a szoros baráti kapcsolat) és strómanját, a pro licences Toldi Gábort, s helyükre ideiglenes jelleggel Jeremiás Gábort nevezték ki, segítőnek a helyi legendát, Dombi Tibort, szakmai tanácsokkal pedig az örök nagyerdei tűzoltó, Herczeg András látja el őket. „Bandi bá” legendai státusa megkérdőjelezhetetlen a cívis városban, két bajnoki cím, BL- és El-csoportkör fűződik a nevéhez, két szezonnal ezelőtt az év edzőjének választották, és még a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntették.

Ahogy megtudom, folyamatos mobiltelefon-kapcsolatban áll a kispadon helyet foglaló Jeremiással, rá is férnek a gyakorlatilag ismeretlen beugróra a sokat látott szakember tanácsai.

Szima Gábor korábbi tulajdonos – akit anyagilag igencsak megviselt az Orbán-kormány kilenc évvel ezelőtti döntése a játékgépek betiltásáról – tavaly nyáron vonult ki a Loki finanszírozásából.

Az utóbbi tizenöt hónapban érdemben egy triumvirátus irányítja a történéseket: Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a DVSC Egyesület elnöke, Papp László, Debrecen megyei jogú város polgármestere és Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatóságának elnöke. Ez a felállás nagyjából tükrözi a tulajdonosi szerkezetet, mert a DVSC Egyesület 60,05, a debreceni önkormányzat 24,83, a DVSC Futball Zrt. 13,08 százalékot tulajdonol a részvényekből, a maradék hozzávetőleg két százalék kisrészvényesek között oszlik meg. (Ábrók Zsolt cégvezető valójában kézilabda-szakember, de azért neki is van beleszólása abba, ami a futballcsapat környékén történik.)

A tavaly júliusban elindított, Tőzsér Dániel sportigazgatói kinevezésével felpörgetett folyamatot, amely végül is visszajuttatta a csapatot az NB I-be, a szurkolók elnevezték Old Boys Projektnek.

az idén februárban menesztett Kondás Elemér helyére lépő, sem A-, sem pro licenccel nem rendelkező Huszti Szabolcs és a névleges vezetőedző, a szükséges papírokkal bíró Toldi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/10/31/tozsert-eluznek-dzsudzsak-kispados-befuccsolt-a-debreceni-old-boys-projekt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar válogatott a második helyen zárta a kanadai világbajnokságot

Jól rajtoltak a mieink, a szombati nap két magyar aranyérmet  (a Kiss Blanka, Lucz Anna …