2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Se BL-győzelem, se magyarok – tévúton jár a Telekom Veszprém?

Lékai 2014 nyarán a szlovén Celjétől érkezett Veszprémbe, ahol rövid időn belül meghatározó tagja lett a magyar csapatnak. Nyolc év alatt négy bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert az alakulattal, valamint négyszer a SEHA-ligában is győzedelmeskedett.

Hatszor szerepelt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ahol azonban csupán három ezüst- és egy bronzérem jutott neki. 2019 és 2021 között csapatkapitányként vezette társait, nyolcéves veszprémi pályafutása során 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, a 2016–2017-es szezonban pedig a szurkolók szavazatai alapján ő nyerte el a Carlos Pérez-díjat.

Lékai Máté

Hirdetés

Lékai Máté

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Az egyesület és a rutinos játékos közös útja azonban július 31-én véget ért: a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották a két fél között 2023. június 30-ig érvényben levő szerződést. Időközben az is kiderült, hogy a 34 éves irányító itthon folytatja pályafutását, a nagy terveket szövögető Ferencváros játékosa lesz.

Bár fiatal magyar játékosokat találunk a Veszprém keretében, Lékai távozásával meghatározó honfitársaink közül csupán ketten maradtak a csapatban, Ligetvári Patrik és Sipos Adrián személyében.

Persze, ahogy a futballban, úgy a kézilabdában is jellemző, hogy a nagy sikereket leginkább minőségi légiósokkal igyekeznek elérni a csapatok, a BL legutóbbi négyes döntőjében részt vevő alakulatoknál például így nézett ki a hazai nemzetiségű játékosok száma a keretben:

  • Barcelona (spanyol): 4
  • Paris Saint-Germain (francia): 6
  • Kielce (lengyel): 7

Csakhogy a veszprémiek hiába igazolnak dán, francia, svéd, szlovén vagy spanyol klasszisokat, nem akar összejönni a hőn áhított diadal. Pedig az anyagiakon aligha múlik a siker, a csapat költségvetése ugyanis a 2021-es évben 3,8 milliárd forint volt, amelynek több mint a fele, 2,1 milliárd forint ment el a játékosok bérére. 

Az Index információi szerint ez az összeg az előző szezonban tovább emelkedett, immár négymilliárdnál is magasabb büdzsé áll az Építők rendelkezésére, a legutóbbi BL-kiírásban azonban ez csak a negyedik helyre volt elég.

Sajtóhírek szerint ennél több pénzzel csak a francia PSG gazdálkodhat – érdekesség, hogy bár rendre ott vannak a négyes döntőben a párizsiak, megnyerni még nekik sem sikerült a sorozatot (a legutóbbi hat szezonban négy harmadik és egy második hely a mérlegük).

A Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája legutóbbi tíz idényében hétszer (!) is érdekelt volt a négyes döntőben, nyernie azonban egyszer sem sikerült: három ezüstérem, egy bronz és három negyedik hely a mérlege.

Ha már az imént a futballt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/08/04/telekom-veszprem-lekai-mate-koltsegvetes-bajnokok-ligaja-magyar-jatekosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar válogatott a második helyen zárta a kanadai világbajnokságot

Jól rajtoltak a mieink, a szombati nap két magyar aranyérmet  (a Kiss Blanka, Lucz Anna …