2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Remek hangulatban kezdődött el a Tour de Hongrie

Minden eddiginél erősebb mezőny állt rajthoz a magyar körön, ez pedig leginkább a Giro magyarországi Nagy Rajtjának köszönhető. A 11 World Team mellett nyolc Pro Team, két kontinentális csapat, illetve a magyar válogatott indult el a viadalon.

Soha nem vártam a versenyt annyira, mint most, ez a mezőny bennem is megmozgatta a bringás szurkolót

– fogalmazott az MTI-nek a főszervező, Eisenkrammer Károly.

Az idei öt szakaszból az első négy inkább a sprintereknek kedvez, nem csoda, hogy igazi világsztárokkal, Grand Tour-szakaszgyőztesekkel neveztek a csapatok.

Hirdetés

A csákvári csapatbemutatón a tikkasztó meleg sem tántorította el a szurkolókat, több százan, idősek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak a nagy rajtra.

A Csákvár és Székesfehérvár közötti első etapon Etyek felé többször is kerültek a versenyzők, az ötfős szökevénycsoportba két magyarnak, Dina Mártonnak és Filutás Viktornak is sikerült bekerülnie, utóbbi ráadásul megnyerte az első két részhajrát.

Filutás – aki később egy bukásban is benne volt – ezután leszakadt, de a többiek jól bírták, a főmezőny 20 kilométerrel a vége előtt kezdte utolérni a szökést, de csak az utolsó néhány ezer méteren fogta be. A hajrát a Jumbo–Vismának sikerült a legjobban felvezetnie, a sprintet végül Olav Kooij nyerte meg Elia Viviani előtt.

A regnáló magyar bajnok Filutást kivizsgálásra kórházba szállították. 

Érdekesség, hogy Székesfehérvár már negyedik alkalommal volt a Tour de Hongrie célhelyszíne, először 1933-ban volt a koronázóvárosban a befutó.

A Giro sikerén felbuzdulva a versenyt egyébként először kíséri végig reklámkaraván, a nemzetközi kerékpárverseny támogatói több ezer ajándékkal készültek a szurkolóknak.

A magyar körön – a Tour de France-hoz hasonlóan – az összetettet vezető versenyző sárga trikóban teker, a gyorsasági pontverseny legjobbja a zöld, a hegyi pontverseny első helyezettje piros, a legjobb magyar kerékpáros pedig fehér trikót húzhat fel.

A Tour de Hongrie-t a verseny történetében most először közvetíti teljes egészében magyar tévécsatorna, mi több, a verseny több mint 150 országban látható, 120-ban élőben.

43. TOUR DE HONGRIE
Első szakasz, Csákvár–Székesfehérvár (198 km, 1651 m szintemelkedés), dobogósok

1. Olav Kooij (Jumbo–Visma) 4 óra 34 perc 39 másodperc
2. Elia Viviani (Ineos Grenadiers) azonos idő
3. Matthew Walls (Bora–Hansgrohe) azonos idő

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/11/tour-de-hongrie-elso-szakasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Történelmi holland siker a Girón, Valter a 15.

Pénteken a Diamante és Potenza közötti 196 kilométeres, a szervezők által négycsillagos nehézségűnek ítélt etap …