2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Rasovszky Kristóf történelmi aranyérmével indult a vizes világbajnokság

Rasovszky Kristóf történelmi aranyérmével indult a vizes világbajnokság

Rasovszky Kristóf nyerte a nyíltvízi úszás 5 kilométeres számát a Dél-Koreában rendezett vizes világbajnokságon. A 22 éves veszprémi úszó sikerével a lehető legjobban kezdődött a magyar válogatott számára a kvangdzsui esemény, a szám Európa-bajnoki címvédője a legelső versenynap legelső számában szerzett világbajnoki címet.

Rasovszky 53:22.1 perces idővel nyerte a versenyt, a szám másik magyar indulója szintén kitűnően szerepelt, Székelyi Dániel 53:34.4-es idejével a hatodik helyet szerezte meg.

Rasovszky győzelme történelmi sikert jelent a magyar úszósport számára, a nagy fölénnyel győztes úszó a nyíltvízi szakág első magyar világbajnoki aranyát szerezte.

Eddig két ezüstérem volt a magyar úszók legjobb eredménye a nyíltvízi versenyszámokban a vébéken. Kovács Rita 1994-ben 25 kilométeren, míg Olasz Anna 2015-ben Kazanyban volt második, mellettük Gercsák Csaba 2011-ben, Sanghajban szerzett még érmet harmadikként végezve, ugyancsak a leghosszabb távon.

/p>

A nyíltvízi szakág versenyeit a Kvangdzsutól mintegy 130 kilométerre taláható Joszuban rendezik, ahol enyhe eső és 20 fokos hőmérséklet várta az 5 kilométeren induló úszókat a magyar idő szerint szombat hajnali versenyen. 

Rasovszky ebben a számban két éve hetedik volt a 2017-es budapesti vizes vébén, most viszont esélyessége tudatában biztosra ment. Hogy elkerülje a mezőnyben szokásos csetepatékat, már az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2019/07/13/rasovszky_kristof_aranyerem_uszas_5_km_vizes_vilagbajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Budapest Honvédé a Magyar Kupa

A Budapest Honvédé a Magyar Kupa

A Budapest Honvéd története során nyolcadik alkalommal diadalmaskodott a labdarúgó Magyar Kupában: a tavaly is …