2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Meghalt a magyar teniszlegenda

Csütörtökön életének hetvenötödik évében elhunyt Szőke Péter, a magyar tenisz hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évekbeli aranykorának legendás játékosa. Szőke Péter 1991 óta Németországban élt és edzősködött, tenisziskolát is vezetett. Halálhírét fia, Viktor közölte apja egykori párospartnerével, Taróczy Balázzsal, az Index tőle tudta meg a tragikus hírt. 

Szőke Péter a legnagyobb sikereit párosban érte el, ötszörös magyar bajnok volt, kétszer Szőcsik Andrással, háromszor Taróczyval. Egész pályafutását az MTK-ban töltötte.

Kihagyhatatlan játékosa volt a magyar Davis-kupa- és a Király-kupa-válogatottnak, pályafutása csúcspontja talán az 1978-as, Olaszország elleni Davis-kupa-rangadó volt, amikor a Margit-szigeten 4–1-re legyőzte Magyarország a világklasszisokkal felálló olaszokat, és a Taróczy, Szőke páros megverte a Bertolucci, Panatta olasz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/07/29/meghalt-a-magyar-teniszlegenda/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Így kéne CR-nek is? Az MU volt támadója ingyen is játszana a csapatban, csak segíthessen

„Ha szükségük lenne rám, örömmel mondanék igent a Unitednak. Ingyen is hajlandó lennék játszani” – …