2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

„Letépem a fejét!” Patrióta kubai a hazaáruló ellen a ringben

A szigetország szívéből, Camagüey városából származó Julio La Cruz napjaink talán legnagyobb amatőr bunyósa. A 32 éves ökölvívó a 2011-es bakui világbajnokságon robbant be a nemzetközi élvonalba, ahol 22 évesen, a kubai válogatott kapitányaként aranyérmet szerzett a 81 kilós súlycsoportban. Világbajnoki diadalát 2013-ban Almatyiban, 2015-ben Dohában, majd 2017-ben Hamburgban is megismételte, 2019-ben, Jekatyerinburgban azonban meglepetésre 4–1-es pontozással kikapott az elődöntőben a kazah Beksad Nurdauletovtól, és csak bronzérmes lett. Ezzel megszakadt La Cruz nyolcéves uralma a félnehézsúlyban, ám aki temette a fantasztikus technikájú ökölvívót, az valószínűleg nem ért ehhez a sportághoz. 

La Cruz ugyanis összeszedte magát, felment a 91 kilósok mezőnyébe, vagyis a nehézsúlyba, és idén nyáron Tokióban olimpiai bajnok lett. Másodszor, ugyanis 2016-ban, Rióban 81 kilóban akasztották a nyakába az aranyérmet, míg 2012-ben, Londonban meglepetésre a negyeddöntőben alulmaradt a brazil Falcao Florentinóval szemben.

Ám sokak szerint La Cruz tokiói győzelme érdemtelen volt. ugyanis a negyeddöntőben úgy hozták ki pontozással győztesnek Emmanuel Reyes ellen, hogy kétszer is megismerkedett a padlóval. Valahogy így:

Hirdetés

Szóval nem volt könnyű meccs La Cruznak, dacára annak, hogy előzőleg szó szerint azt mondta, letépi a fejét Reyesnek, aki egyébként 1992-ben, Havannában látta meg a napvilágot, és annak idején többek között azért emigrált Kubából, mert nem tudott túljutni a La Cruz állította akadályon, hiszen a kétszeres olimpiai bajnok négyszer is megverte őt. Reyes fehéroroszországi és ausztriai menekülttáborokon keresztül jutott el Spanyolországig, ahol La Corunában telepedett le.

A tokiói […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/03/-letepem-a-fejet-patriota-kubai-a-hazaarulo-ellen-a-ringben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar válogatott a második helyen zárta a kanadai világbajnokságot

Jól rajtoltak a mieink, a szombati nap két magyar aranyérmet  (a Kiss Blanka, Lucz Anna …