2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Leleplezés: az UEFA-főnök embere állhat a BL-döntő botránya hátterében

Steve Frosdick, a tapasztalt angol stadionbiztonsági szakértő – az egykori rendőr, aki harminc éve a futballstadionok biztonsági ügyeire specializálódik – februárig az UEFA tanácsadójaként dolgozott. Frosdick tizenegy éven át szolgálta az európai szövetséget, de egyre elégedetlenebb lett a dolgok alakulásával azt követően, hogy Aleksander Čeferin, a szervezet szlovén elnöke 2021 áprilisában bizalmasát és honfitársát, Zeljko Pavlicát nevezte ki a biztonsági osztály élére. (Čeferin volt Pavlica esküvői tanúja…) Frosdick jelezte, hogy az UEFA profizmusa és szakmaisága csorbát szenved az utóbbi időben, és az angol szakember visszautasította az elnök szerződésmódosítási javaslatát, amely korlátozta volna Frosdick szerepét. Az angol szakember erre felmondott az UEFA-nál. 

Frosdick távozása kevesebb mint négy hónappal előzte meg az UEFA két csúcseseményét, a sevillai Európa-liga-döntőt és a párizsi Bajnokok Ligája-finálét. Mármost, mindkét mérkőzést botrányos történések kísérték. A BL-döntőt megelőző szerencsétlenkedésre, a 37 perces késésre, és arra, hogy rengeteg jeggyel rendelkező szurkoló nem tudott bejutni a Stade de France-ba, még jól emlékszünk. Sevillában pedig a Rangers-szurkolók arra panaszkodtak, hogy az elviselhetetlen andalúziai hőségben nem tudtak ivóvízhez jutni. Az UEFA visszautasította a vádakat, állításuk szerint nem volt köze a szervezetnek a párizsi botrányhoz.

Pavlicát Čeferin tavaly nevezte ki a biztonsági osztály élére, miután annak vezetője, az osztályt négy évig irányító brit Kenny Scott nyugdíjba ment. Scott korábban, 2007 és 2010 között a Glasgow Rangers biztonsági főnöke volt. Pavlicáról tudni kell, hogy Janez Drnovsek biztonsági főnöke volt, annak a Janez Drnovseknek, aki még az egykori Jugoszlávia, majd később már a független Szlovénia köztársasági elnöke is volt. 

Nos, Pavlica 2018-as esküvőjén Čeferin volt a vőlegény tanúja, a menyasszony pedig nem más, mint minden idők egyik leghíresebb szlovén atlétanője, Brigita Bukovec, az 1996-os atlantai olimpia 100 méteres gátfutásának ezüstérmese. Jellemző, hogy amikor Čeferin 2011-ben a szlovén szövetség elnöke lett, azonnal odavette Pavlicát a biztonsági osztályra munkatársnak. Pavlica már 2014-től dolgozott külső munkatársként az UEFA-nak, majd amikor Čeferin 2016-ban az európai szövetség elnöke lett, két hónapra rá Pavlicát is alkalmazta az UEFA állandó belső munkatársként, biztonsági szakértői minőségben.

Hirdetés

Az UEFA minden olyan feltételezést visszautasít, miszerint Pavlica előléptetése baráti alapon történt volna, és azt sem tartja különösnek a szervezet, hogy a szlovén biztonsági főnök mindenféle pályázat nélkül nyerte el a pozíciót, egyszerűen úgy, hogy Čeferin kinevezte.

„Pavelic volt a természetes utód Kenny Scott helyére”, közölte az UEFA […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/06/09/dobbenetes-leleplezes-az-uefa-fonok-haverja-all-a-bl-donto-botranya-hattereben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Carlos Sainz élete első győzelmét aratta az év versenyén!

Izgalmasnak ígérkezett a 2022-es F1-es Brit Nagydíj, amelynek a szombati időmérőjén Carlos Sainz életében először …