2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

Kalandos pályát választ öttusázó-bajnoknőnk, reszkessetek, betörők!

Úgy lett volna igazán szép és kerek az öttusázó Gulyás Michelle 2021-es versenyévadja, ha azt nem az olimpiai 12. helyével zárja, de még arra is azt mondhatja, hogy ami rajta múlt, azt megtette a még jobb eredményért. Az UTE büszkesége világbajnoki és Világkupa harmadik helyezettként vette fel a versenyt a sportág legjobbjainak ötkarikás versengésében, nem egy bennfentes vélekedett úgy, hogy ő lehet Tokió meglepetésembere. Az i-re azért nem sikerült feltennie a pontot, mert a szokásosnál nehezebb pálya több pontján is a maga akaratát érvényesítő, kétszer-kétszer verő és ellenszegülő lova keresztülhúzta a számításait. Egy kicsit is jobban együttműködő hátassal alighanem az első hat között végez, de ilyen feltételezéssel utólag már nem lehet mit kezdeni.

Nem én jártam a legrosszabbul a lovaglásban, de ez akkor sem vigasztalt, és ma sem nyugtat meg. Büszke vagyok viszont arra, hogy nem estem pánikba, észnél voltam, és sikerült végigerőszakolni a lovat a pályán. Az akkor készült felvételeket többször is megnéztem, a lovasedzőmmel és a pszichológusommal is újraértékeltük a történteket, és végül arra jutottunk, hogy több tapasztalattal, az ilyen esetekhez szükséges versenyrutinnal felvértezve talán jobb és gyorsabb döntéseket is hozhattam volna – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Gulyás Michelle.

Nem csak az idő dolgozik neki

A Tokióban történtek ellenére is az eddigi sportpályafutása messze legjobb évét záró öttusázónő a napokban még csak a 21. születésnapját ünnepelte, így nem csupán 2024-ben Párizsban, hanem 2028-ban Los Angelesben is az olimpiai öttusaversenyek egyik favoritja lehet. Nem a kincstári optimizmus mondatja Tibolya Péterrel, az UTE szakosztályigazgatójával, Gulyás felkészülésének koordinátorával, hogy nemcsak az idő dolgozik neki, hanem a sokadik megújulása előtt álló, az olimpiai programban maradásért előre menekülő öttusa világversenyeinek hajmeresztő forgatókönyve is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/10/31/kalandos-palyat-valaszt-ottusazo-bajnoknonk-reszkessetek-betorok-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az élsport veszélyei: nincs eredmény kockázat nélkül

Vajon mi történt volna, ha edzője, Andrea Fuentes nem veszi észre, hogy az úszónő lábai …