2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Gólzáporral ünnepelt az egy év alatt két osztályt ugró Kecskemét

Nem is olyan régen még, vagy már, nem is létezett a KTE, csak egy megye egyes csapat volt Kecskeméten, a KLC, a Kecskeméti Labdarúgó Club, én is ott futballoztam középpályásként – magyarázza elgondolkozva dr. Filus Andor, az NB I-be már az utolsó fordulóbeli, Szentlőrinc elleni mérkőzés eredményétől függetlenül feljutott Kecskeméti TE ügyvezető igazgatója, miközben előveszi a szemem láttára felbontott dobozból az élvonalba jutás tiszteletére készített lila sálat. – 2015-ben kiesett a KTE, és azzal a lendülettel meg is szűnt a gazdasági társaság. A mostani tulajdonos, a Horváth Építőmester Zrt. 2018-ban vásárolta meg a KLC-t és azzal együtt a jogot a KTE név használatára is. 

Sikertörténet ez a javából, amely a jó tíz évvel ezelőtti szép időket idézi. Amikor Tomiszlav Szivics volt az edző, Tököli Attila és Foxi ontotta a gólokat, Vladan Szavics volt a csapatkapitány, és 2011-ben a Puskás Ferenc Stadionban a Magyar Kupa döntőjében a Kecskemét 3–2-re legyőzte a bajnok Videotont.  

Dr. Filus Andor

Dr. Filus Andor

Hirdetés

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Múlt hétfőn vált százszázalékossá a feljutásunk, amikor a Diósgyőr csak ikszelt Ajkán, de az az igazság, hogy már vasárnap felbontottunk egypár doboz sört a Szombathelyről hazafelé vezető úton. Azzal ugyanis, hogy 3–1-re legyőztük a Haladást, emberi számítás szerint feljutottunk az NB I-be, hiszen annyival jobb volt a gólkülönbségünk a Diósgyőrénél.

Mi tagadás, fölöttébb regényes történet, ahogy hétéves szünet után visszakerült az élvonalba a kiskunsági gárda. A 2020–2021-es NB III-as bajnokság utolsó fordulójában 3–0-ra kikapott a csapat Iváncsán, és ezzel a legyőzője mögött második lett. Csakhogy…

Csakhogy akkor már tudtuk, hogy az Iváncsa nem adott be NB II-es licenckérelmet, és így helyettük a legjobb NB III-as második helyezettként mi jutunk fel a másodosztályba – idézte fel az egy évvel ezelőtti történéseket az ügyvezető. – A tulajdonosunk lecserélte az egész csapatot, 16 új játékost szerződtettünk, és egy régi-új edzőt is Szabó István személyében, aki annak idején a sikeredző Tomiszlav Szivics segítője volt. Ő jelenti a folytonosságot a hősi idők és a jelenkor KTE-je között. 

Nem voltak nagyratörő tervek, a biztos bennmaradás, a 8–12. hely valamelyikének megszerzése volt a cél. És közben mindig csak a soron következő mérkőzésre összpontosítottak. Tették ezt olyan eredményesen, hogy az első fordulóbeli vereség után tizenhárom mérkőzésen át nem találtak legyőzőre, és hipp-hopp, az élcsoportban találták magukat.

Sőt március környékén már ott voltunk a második helyen, de áprilisban a Diósgyőr és a Szeged megelőzött minket. Mi csak magunkkal foglalkoztunk, nem néztük a riválisokat, és ez a mentalitás végül meghozta számunkra a sikert – mondja Filus doktor, a jogi diplomás ügyvezető. 

A mostani Kecskemét csapatában nincsenek NB I-es sztárok, a legismertebb játékosuk a Paksot és a Fradit is megjáró Bartha László. Ahogy mondja az ügyvezető, a KTE fiatal, munkás csapat, Szabó István edző és a stáb mindig is az elvégzett munkában hitt. 

A klub több lábon áll, az egyik támogató a Hufbau tüzéphálózat, és a város is ott segít, ahol tud. Például a városi tulajdonban lévő Széktói Stadion jelképes áron történő rendelkezésre bocsátásával. A nyáron terveznek erősítést, hiszen a magasabb osztály magasabb követelményeket támaszt. Ez már az évek óta a klubnál dolgozó Tóth Ákos sportigazgató reszortja. A jelenlegi vezetőedzőnek, Szabó Istvánnak csak A licensze van, de újonccsapat edzőjeként türelmi időt kap, hogy a következő pro licenszes tanfolyam kezdetekor beiratkozhasson.

És végül a legégetőbb kérdés: hol játssza hazai mérkőzéseit a KTE a július 30-án kezdődő új NB I-es idényben?

Nos, annak ellenére, hogy úgy tűnt, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, esetleg Tiszakécskén, most úgy néz ki, hogy az MLSZ mégiscsak megengedi a kecskemétieknek a Széktói Stadion használatát.

Persze csak a megkívánt bővítések és a VAR-berendezés elhelyezése után. Legalábbis Filus Andor ebben reménykedik, hasonlóan a kecskeméti szurkolókhoz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/05/22/golzaporral-unnepelt-az-egy-ev-alatt-ket-osztalyt-ugro-kecskemet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nadal könnyedén jutott nyolcaddöntőbe Wimbledonban

A második helyen kiemelt 36 éves világsztár – aki a füves pályás angliai tornán 2008-ban és …