2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Elképesztő hajrá után holland arany női 10 kilométeren a Lupa-tavon

Az 56 fős mezőnyben egy kilométer után Balogh a 20., Olasz pedig az élmezőnnyel haladt. Utóbbi versenyző aztán egyre inkább feljebb tornázta magát, olyannyira, hogy féltávhoz közeledve már egy testhosszal is vezetett.

Nagyjából 40 perc telt el a versenyből, Balogh Vivien is próbálta tartani az iramot az élmenőkkel, ekkor pedig az aranyéremre legnagyobb eséllyel pályázók, köztük az 5 kilométeres távot megnyerő brazil Ana Marcela Cunha és a német Leonie Beck diktálta az iramot.

Olasz és Balogh egymás mellett tempózott a 16. és a 17. helyen, a vasárnapi csapatversenyen ezüstérmet szerző Olasz azonban ismét ráerősített, és nagyjából két kilométerrel a vége előtt felkúszott nyolcadiknak.

Hirdetés

Beck és Cunha ádáz csatát vívott az első helyért, az utolsó körre fordulva ekkor úgy tűnt, senki más nem szólhat bele a világbajnoki cím sorsába. Sharon van Rouwendaal azonban máshogy gondolta, végig lőtávon belülről követte az élen álló duót, majd a hajrára robbantott, és teljesen felért rájuk.

Az utolsó métereken fej fej mellett úszott a három sportoló, szinte teljesen egyszerre érkeztek meg a célba, a becsapás pedig a remekül taktikázó hollandnak sikerült a legjobban, így ő lett a vb-győztes.
Olasz Anna és Balogh Vivien


10

Galéria: Elképesztő hajrá után holland arany női 10 kilométeren a Lupa-tavonFotó: Papajcsik Péter / Index

Az ezüstöt célfotó után Beck szerezte meg, Cunha pedig harmadik lett. Olasz Anna végül az előkelő hatodik helyig küzdötte fel magát, Balogh pedig a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/29/nyiltvizi-uszas-noi-10-km-olasz-anna-balogh-vivien/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Így kéne CR-nek is? Az MU volt támadója ingyen is játszana a csapatban, csak segíthessen

„Ha szükségük lenne rám, örömmel mondanék igent a Unitednak. Ingyen is hajlandó lennék játszani” – …