2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Dicső múlt, döcögős jelen: kiesik az MTK vagy a Honvéd

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn közzétette a záróforduló programját, amely szerint a még igazán komoly téttel bíró találkozókat egy időben, vasárnap 16 órától rendeznek. A 33. körre két kérdés maradt az élvonalban: a Kisvárda és a két ponttal mögötte álló Puskás Akadémia a második helyért, a 10. Budapest Honvéd és a 11. MTK Budapest pedig a kiesés elkerüléséért küzd.

Éppen ezért a szövetség úgy döntött, hogy az MTK–DVSC, a Puskás Akadémia–Budapest Honvéd és a Kisvárda–ZTE találkozók párhuzamosan zajlanak majd. A meccseket az M4 Sport körkapcsolásban közvetíti. De nézzük a párosításokat egy kicsit részletesebben!

Kisvárda–Zalaegerszeg

Legátláthatóbb és talán legkönnyebb helyzetben a szabolcsiak vannak, hiszen amennyiben legyőzik a ZTE-t, a többi meccstől függetlenül biztosan megőrzik második helyüket a tabellán.

Hirdetés

A Zalaegerszeg már biztosan bennmaradt és bár a jelenlegi nyolcadik helyét még elbukhatja, ha kikap Kisvárdán, legrosszabb esetben akkor is kilencedik lesz. Bár egy esetleges győzelemmel a hatodik pozícióba is felugorhat, ennél alighanem nagyobb motivációt jelent riválisának az ezüstérem megszerzése.

A szezon eddigi két meccsén a ZTE Arénában gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, október 31-én viszont a Várkerti Stadionban a hazaiak a mesterhármast szerző Driton Camaj, valamint a duplázó Navratil Jaroslav vezérletével 5–0-ra kiütötték az akkor még Waltner Róbert irányította zalaiakat.

Ha mindez nem lenne elég, a ZTE jelenleg a legrosszabb formában lévő csapat az NB I-ben, legutóbbi öt meccsét kivétel nélkül elveszítette. A fentiek tudatában már-már csodaszámba menne, ha a Kisvárda nem érvényesítené a papírformát.

MTK Budapest–Debrecen

Ahhoz, hogy a budapesti kék-fehéreknek egyáltalán maradjon esélyük az utolsó fordulóra az NB I-ben maradni, a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését kellett szolgálják szombaton. A sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros idegenbeli, 3–0-s kiütése ugyanis még akkor is hatalmas bravúr, ha Sztanyiszlav Csercseszov csapata kis túlzással már a meccs első percétől az azt követő érem- és kupaátadásra koncentrált.

Lényeg a lényeg: az MTK esélye megmaradt, igaz, sorsa nincs teljesen a saját kezében. Természetesen az életben maradáshoz elengedhetetlen, hogy a Lokit mindenképpen legyőzze Horváth Dávid megbízott edző alakulata, amely a szezon során még nem sikerült: az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1–1 lett a végeredmény, a Nagyerdei Stadionban viszont Pávkovics Bence góljával nyert a DVSC.

A döntetlen nem elég, ráadásul abban az esetben, ha a kispestiek nyernek Felcsúton, a siker is hiábavaló. Amennyiben az MTK nyer, a Honvéd pedig iksszel a PAFC-cal, pontegyenlőséggel állhatnak a csapatok a tabellán.

Ekkor, az MLSZ versenykiírásának értelmében az alábbi szempontok határozzák meg a sorrendet: 

  1. a bajnokságban elért több győzelem;
  2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
  3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;
  4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;
  5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
  6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól;
  7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;
  8. sorsolás.

A bajnoki győzelmek ebben az esetben megegyeznének, az MTK és a Honvéd is 9–9-cel állna. Következik a gólkülönbség, amely viszont alighanem el is döntené a kérdést: a kispestieké –4-es, a riválisuké viszont –25-ös.

Ahhoz tehát, hogy a kék-fehérek a maguk javára fordítsák ezt a mutatót, minimum 21 gólt kell szerezniük a Debrecen ellen. Tekintve, hogy az eddig eltelt 32 fordulóban 25-ször találtak az ellenfelek kapujába, talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy mindezek fényében ha a Honvéd pontot szerez a Pancho Arénában, biztosan bennmarad.

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd

Csakhogy Nebojsa Vignjevics alakulatának nem lesz egyszerű dolga Felcsúton, egyrészt éppen azért, mert a három vasárnapi párosítás közül ez az egyetlen, amelyik mindkét csapatnak komoly téttel bír.

Másrészt a Honvéd rendkívül pocsék formában van, hét meccs óta nyeretlen a bajnokságban, legutóbb az Újpest otthonában győzött 2–0-ra, még március 20-án. Azóta viszont döntetlent játszott a Pakssal, a Gyirmóttal, a Kisvárdával és a Mezőkövesddel, a ZTE-től, a Fraditól és a Fehérvártól pedig kikapott.

Az idei kiírásban a hazai 0–0-t követően a Pancho Arénában magabiztos, 3–1-es hazai győzelem született, a szezonban tehát még nem győzték le a kispestiek a Puskás Akadémiát. Igaz, az MTK-val szembeni sokkal jobb gólkülönbségük miatt számukra a döntetlen is elég lenne vasárnap.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/05/14/otp-bank-liga-nb-i-utolso-33-fordulo-mtk-debrecen-puskas-akademia-budapest-honved-dobogo-kieses/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Esténként portás a kapitány fia, így készül az úszó-Eb-re

Amikor legutóbb beszélgettünk, úgy két és fél éve, éppen hatalmas egyéni csúccsal megnyerte a 200 …