2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Debreceni itallap – Malonyai Péter jegyzete

A hét elején még ott tartottunk, hogy a DVSC elöljárói magyarázatot várnak Toldi Gábortól és Huszti Szabolcstól, miért szerepel pocsékul a csapat. Kérdem, hogy ugyan milyen érvek lehetnek súlyosak a mentegetőzéshez akkor, amikor a csapat bűn rossz. Egy megsemmisítő hazai vereség (Puskás: 0–3) után kiesés a Magyar Kupából Kecskeméten – mi lehet erre a mentség?

Maradt is marketingfogás a vezetői megszólalás, a debreceni edzői licenckoktél pedig lekerült az itallapról. Toldi Gábor jogosult és a farvizén úszó valódi mester, Huszti Szabolcs távozni kényszerül, megint áll a bál Debrecenben.

Nem először és nem utoljára. Mint mindig, amikor fenn az ernyő, nincsen kas, vagyis a célok nem a valóságból indulnak ki. Mert kétségtelen, a keretet nézve jó futballistákból áll a Loki, ám ha az itthon magasa(bba)n jegyzett játékosok a beszámolók szerint enerváltan, unottan teszik a dolgukat, akkor baj van – egyrészt a játékosokkal, másrészt az értékelésükkel.

Nem hiszem, hogy az edzőváltás megoldás, még úgy sem, hogy idővel majd persze megint találnak egy licencest, akit bármikor felmutatja a passzust a kispadon. Az pedig, hogy a Loki a bajnokság végén nem esik ki, csak a mostani állapothoz képest pozitív, egyébként természetes.

Hirdetés

Valami nagyon nem stimmel Debrecenben. Hiába a pazar stadion, a fényes múlt, a közönség valamiért egy ideje nem tudja szeretni a pályán lévőket. Miközben él-hal a Lokiért. Mondják, hogy máshonnan jött embert egyszerűen nem fogad el a nép, én is tapasztaltam, ezért mondom, hogy ezzel nem szembemenni kell, hanem építeni rá.

Ebből a szempontból a legjobb megoldás, hogy a beugró páros egyik tagja Dombi Tibor. Igaz, csak második másodhegedűs az első helyen kiemelt segéd, Jeremiás Gergő mögött, de azért ez már valami. Jeremiás edzői érkezésekor (2020. szeptember) a híradások arról szóltak, hogy Debrecenben lett NB I-es futballista. Így igaz, háromszor cserélték be a 2005–2006-os bajnokságban. Nem sok, de szép gesztus, hogy mondja: kutya kötelessége segíteni. Némi árnyék, hogy a klub alkalmazottjaként is, de hagyjuk a munkajogot.

Kérdés, hogy a játékosok – akár ők állnak a történtek mögött, akár nem – hogyan fogadják az új párost. Nekik könnyű – többen vannak. Akár szavazhatnak is a jövőre. Ha már tenni elfelejtettek érte.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/debreceni-itallap-malonyai-peter-jegyzete-2857447

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Barcelona tovább emelte ajánlatát Robert Lewandowskiért

A Bild szerdán arról írt, hogy a katalán klub legújabb ajánlata 40+5 millió eurós a …