2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

Chicagótól Pekingig gyűrűzik Amerika legújabb szexuális zaklatási botránya

2021 májusában a Chicago egykori játékosa – aki először anonimitást kért az ügyben, és John Doe 1-ként van nevesítve – beperelte a klubot, amiért az semmilyen segítséget nem nyújtott neki, amikor 2010-ben az együttes akkori videóelemzője, Bradley Aldrich szexuálisan zaklatta. 

John Doe 1 – akiről egészen ma (csütörtök) hajnalig annyit lehet tudni, hogy akkor 20 éves volt, és rájátszás miatt rendelték a klubhoz a farmcsapattól – arról számolt be, hogy Aldrich videóelemzés okán berendelte őt az irodájába, ahol aztán egy baseballütővel fenyegetve orális szexre kényszerítette, valamint megfenyegette, hogy tönkreteszi az életét, ha nem engedelmeskedik, és nem tesz úgy, mintha élvezné.

Kyle Beach, alias John Doe 1

Kyle Beach, alias John Doe 1

Hirdetés

Fotó: Chicago Tribune / Getty Images Hungary

A játékos ezt elmondta az egyik segédedzőnek, Paul Vincentnek, aki azt tanácsolta, forduljon a franchise mentáltréneréhez, Jim Garyhez. John Doe 1 ezt meg is tette. 

Mint kiderült, nem ez volt az első eset, és Gary korábban egy másik játékost arról győzködött, hogy a történtekért ő a felelős.

Mindeközben Vincent jelentette az esetet a klubvezetésnek, és azt tanácsolta, hogy forduljanak a rendőrséghez, ám ezt az elöljárók elvetették.

2010. május 23-án a Chicago Blackhawks legyőzte a San Jose Sharksot a nyugati főcsoport döntőjének negyedik mérkőzésén, amivel 4–0-ra megnyerte a párharcot, és bejutott a Stanley-kupa fináléjába. A vezetőség pedig még azon az estén összeült, mintegy két héttel a történtek után. A vizsgálat kiderítette, hogy az alábbi személyek voltak jelen:

  • John McDonough elnök, 
  • Jay Blunk alelnök,
  • Al MacIsaac vezérigazgató, 
  • Stan Bowman általános igazgató,
  • Kevin Cheveldayoff általánosigazgató-helyettes,
  • John Quenneville vezetőedző,
  • Jim Gary.

Bowman állítása szerint McDonough és Quenneville próbálták a szőnyeg alá söpörni az ügyet, vagy legalábbis halasztani a megoldást. 

Ezt azzal indokolták, hogy a Blackhawks 49 éve nem nyert Stanley-kupát, és a döntő előtt egy ilyen botrány egyáltalán nem tenne jót a csapatnak.

McDonough megígérte, hogy elintéz mindent, csak legyenek túl a finálén.

A Blackhawks június 9-én hosszabbításban megnyerte a döntő hatodik meccsét a Philadelphia Flyers ellen, ezzel összesítésben 4–2-re győzött, és elhódította a kupát. Másnap a bajnoki parádén Aldrich egy 22 éves gyakornokot is zaklatott. Néhány nappal később McDonough találkozott Aldrichcsal, akinek ultimátumot adott: vagy belemegy a vizsgálatba, vagy lemond. A videóelemző az utóbbit választotta, de egyáltalán nem járt rosszul: zsíros bónuszban részesült, egy napot eltölthetett a Stanley-kupával, amelybe ráadásul a nevét is belevésték, plusz kapott egy pozitív hangvételű ajánlólevelet is, valamint részt vehetett az októberi ünnepélyes bajnokavatáson is. Ez azt jelenti, hogy a döntő alatt végig együtt utazott a csapattal, többek között John Doe-val is.

Aldrich később különböző egyetemeken és gimnáziumokban töltött be hasonló állást, de ott sem volt képes visszafogni magát.

2013-ban már több nyomozás zajlott ellene, egy középiskolás fiú (John Doe 2) feljelentése nyomán pedig 2014-ben 9 hónap szabadságvesztésre ítélték, amit 5 évre felfüggesztettek.

John Doe 2 szintén beperelte a Blackhawkst, amiért a klub félrevezető ajánlólevelet írt egy szexuális ragadozóról.

A vizsgálat során egy független ügyvédi iroda 139 személyt hallgatott ki, az eredmény pedig több hazugságot is napvilágra hozott. Egyrészt a felsorolt vezetők közül többen is azt vallották, hogy nem volt tudomásuk az ügyről, így volt ezzel Joel Quenneville, akinek a vezetésével a Blackhawks 2013-ban és 2015-ben is a csúcsra ért. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/peking/2021/10/28/jegkorong-nhl-chicago-blackhawks-szexualis-zaklatas-stan-bowman-joel-quenneville-team-usa-kyle-beach-dvtk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az élsport veszélyei: nincs eredmény kockázat nélkül

Vajon mi történt volna, ha edzője, Andrea Fuentes nem veszi észre, hogy az úszónő lábai …