2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Az apja kirakta, amikor megtudta, hogy profi bunyósnak áll

Hirtelen jött elhatározás volt, vagy…

Már akkor gondolkoztam azon, hogy profinak állok, amikor kijutottam a tokiói olimpiára. Igen, már tervben volt.

Édesapjával – aki az edzője is – határozták el?

Nem, én döntöttem így. Olyannyira, hogy apám nem is helyeselte a döntésemet, nagyon nem tetszett neki, ő amellett volt, hogy maradjak amatőr. Hogy miért, arról fogalmam sincs.

Hirdetés

Mi vonzza a profizmusban?

Nem feltétlenül a pénz, persze az is, szeretném kipróbálni magam, szeretnék új kihívásokat keresni és találni, megmérni magam profiként is. Huszonhat éves koromra amatőrként azért elég sokat letettem az asztalra, voltam ifjúsági Európa-bajnok 2013-ban, négyszeres magyar bajnok, háromszor megnyertem a Bocskai István Emlékversenyt. Persze azért a pénz is motivált, valamire mégiscsak kell építenem Hanna lányom jövőjét. Tizenöt hónapos, és egy tünemény.

Hallom, ott van ön mellett a felesége is…

Igen, most dolgozunk, mert eladtuk a régi házat, és csinosítjuk az újat.

Hát azt valamiből fönn is kell tartani.

Úgy bizony! Hála istennek, most sikerült szponzorokat találnom, lesz, aki éves és havi szinten is fog támogatni. Egy bajai cégről van szó.

És azt már tudhatjuk, hogy melyik istállóhoz szerződik?

Igen, a New School Boxing Club versenyzője leszek, ez egy nemrégiben alakult magyar istálló. Még idén, de legkésőbb januárban be is mutatkozom a profik között, csak annyit kértem a klub vezetőitől, hogy kizárólag külföldi ökölvívóval bokszolhassak.

Gondolom, azért, mert itthon nincs igazán ellenfele.

Persze. 59 kilóban fogok bokszolni, azaz egészen pontosan 58,97 kiló, vagyis 130 font a felső határa a szuperpehelysúlynak, tehát két kilóval feljebb, mint amatőrben. Így is kell fogyasztanom, mert magamra akarok szedni pár kiló izmot és tömeget, fel akarok menni 65-66 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/10/29/az-apja-kirakta-amikor-megtudta-hogy-profinak-all/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Barcelona tovább emelte ajánlatát Robert Lewandowskiért

A Bild szerdán arról írt, hogy a katalán klub legújabb ajánlata 40+5 millió eurós a …