2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A végén jött a dráma, lenyúlták a német aranyat a Lupa-tavon

Pénteken a maratoni távval vette kezdetét a magyarországi világkupa, a kilenc kilométeres viadalon az Új-Kaledónia zászlaja alatt versenyző Noic Garioud az utolsó körben döntött az ausztrál Kaelan Lockhart elleni párbajban.

A tegnap bronzérmesként záró bolgár Andrej Kraitor a 200 méteres sprintszám előcsatározásai során remek formát mutatott, egyetlen versenyzőként kétszer is be tudott menni egy perc alá, a fináléba a pénteki két legjobb ugyancsak bekerült az A döntőbe (Garioud konkrétan nagyjából 100 métereket húzott meg, onnantól csorgott a célig), ahogyan egyedüli magyarként Márton Károly is.

A nyitányon legjobbként végző Kövér Márton pechje a sokkal erősebb első futamba sorolás volt, hiába ment 1:03,47-et, ezzel az első elődöntő ötödik helyén zárt, és hiába volt ennél csak két gyorsabb a második futamban, végül lemaradt a fináléról.

Hirdetés

Felfújható deszkások

A délutáni program a felfújható deszkások versenyével indult, a nyílt versenyen még az is kipróbálhatta magát, aki a péntek esti buliból szombat reggelre a Lupára kivetődve észlelte, hogy van erre lehetőség, ennek megfelelően ezért szakadozott szét a mezőny szépen a három kilométeres versenyen (olyan is akadt, aki ma először állt SUP-ra!).


Kövér Márton


17

Kövér MártonGaléria: ICF SUP-világkupa(Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Az kevéssé jelentett meglepetést, hogy Kövér Márton már a rajt után igyekezett az élre állni, örökös bajnok maratoni kenusunk pedig meggyőző versenyzéssel magabiztosan nyerte meg a viadalt.

Ilyen a versenyzés, lett egy nagyon erős középfutam, és igazából egy könnyebb, én pedig a nagyon erősbe kerültem, ahová ráadásul utólag besoroltak egy esélyes srácot, akinek eltört a lapátja, így nem is csak nyolcan indultunk, mint mindenhol máshol, hanem kilencen, akár még az is jogos lehetett volna, hogy akkor tőlünk egy emberrel több jusson a döntőbe, aki én lettem volna – mondta nevetve Kövér Márton. – Jó lett volna továbbjutni, itt is megküzdöttem volna a legjobb magyar címéért, de ez most nem adatott meg. Annyi vigasz, hogy idővel eddig én vagyok a legjobb.

A felfújható deszkások három kilométeres versenye után még várt rá feladat, hiszen a B döntőben az volt számára a cél, hogy első magyarként érjen be, hiszen az első két pozícióban záró honfitársunk kvalifikálhatta magát a lengyelországi világbajnokságra. Adta magát a kérdés, hogy ez a három kilométer mennyire fárasztotta ki a sprint zárása előtt.

Engem leginkább ezek a 200 méterek fárasztanak, maratoni versenyzőként a hosszú távot bírom, elmegyek akár 30 kilométert is, de ezek a sprintek többet kivesznek belőlem. Nem szoktam ilyen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2022/06/18/sup-vilagkupa-sprint-felfujhato-deszkasok-lupa-to/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Carlos Sainz élete első győzelmét aratta az év versenyén!

Izgalmasnak ígérkezett a 2022-es F1-es Brit Nagydíj, amelynek a szombati időmérőjén Carlos Sainz életében először …