2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

A Szeged helyett inkább a fociválogatottal foglalkoznak a veszprémiek a BL-finálé előtt

Kora délelőtt még kalapálástól, fúrástól volt hangos a négyes döntőnek otthont adó Lanxess Aréna környéke: a bejárat melletti színpad és Twitch-stúdió ugyan már állt, a csarnok körüli külső beléptetőkapukat és az információs táblák egy részét még javában szerelték. A szervezők a külső kapukkal is igyekeznek megelőzni a tumultust a jelenleg 20 600 fő befogadására alkalmas létesítmény körül. Ami a jegyeket illeti: minden belépő érvényes mind a négy meccsre, így túl nagy fluktuációval nem érdemes számolni, nagyjából 21 ezer ember fog megfordulni a Lanxess Arénában a két nap alatt – az EHF jegyértékesítési felülete alapján alig néhány tucat jegy, azok is többnyire a drágább árkategóriákban vár még eladásra.

Michael Wiederer, az európai szövetség elnöke szerint azonban csak idő kérdése a teljes telt ház. „Jó kis partira van kilátás a hétvégén. Négy top-top csapat és Németország egyik legszebb arénája újra teljes pompájában több mint húszezer nézővel!” – fogalmazott pénteki nyitóbeszédében. 

Köln a négyes döntők 2010-es bevezetése óta ad otthont a finálénak,

a Veszprém pedig hetedszer tagja a mezőnynek.

Hirdetés

A 2014-es és a halasztva megrendezett 2020-as negyedik hely, a 2017-es bronz- és a 2015-ös, a 2016-os és a 2019-es ezüstérem után adott tehát az újabb lehetőség a Bajnokok Ligája-serleg elhódítására.

Félkész belépőkapu a Lanxess Arénától két-háromszáz méterre

Félkész belépőkapu a Lanxess Arénától két-háromszáz méterre

Fotó: Kocsmár-Tóth István / Index

Arról azonban egyáltalán nem beszélhetünk, hogy a Telekom favorit lenne. A fogadóirodák többsége a toronymagas esélyes Barcelona és a szintén valamivel erősebbnek gondolt Kielce mögé teszi a veszprémieket, igaz, a rangsorban azért megelőzve a THW Kielt. Hasonló erősorrendben gondolkodnak a kiutazó magyarok is, de persze nem is szurkolókról lenne szó, ha nem vágynának ennél többre.

„A Kielcével ki-ki meccset játszhatunk, ha az megvan, bármi is a vége, már elégedettek lehetünk. Ha nincs a bajnoki döntő (a Szeged az utolsó pillanatokban szerzett góllal Veszprémben hódította el a bajnoki címet – a szerk.), már most azok lennénk, ajándékként megélve a kölni túrát” – mondta az egyik szurkoló a felvetésre, hogy az idény elején még abban sem lehettek biztosak, hogy csapatuk eljut a legjobb négyig a 2021–2022-es BL-idényben. Hozzátette: lehet, hogy 2016-ban a Kielce ellen, vagy három évre rá a Vardar elleni döntőben a jelenleginél esélyesebb, erősebbnek tartott csapatuk volt, de épp itt az ideje, hogy egyszer a Veszprémnek legyen szerencséje a négyes döntővel. „Ha más nem, most az esélyesség terhe nem a mi vállunkat nyomja” – tette hozzá.

Az idény elején Nagy László, a csapat sportigazgatója is valami hasonlóról beszélt.

Szeretnénk új útra lépni, amihez kelleni fog némi idő, de a csapatban most is benne van, hogy nagy célokért harcoljon majd

– fogalmazott, amikor bejelentették, hogy a felnőtt szinten minimális edzői tapasztalatokkal rendelkező exjátékos, Momir Ilics veszi át a csapat felkészítését. Nagy akkor nemcsak türelmet kért, de cserébe az elmúlt évekhez képest több saját nevelésű játékost ígért a csapatba.

A ma már edzőként dolgozó Momir Ilics 2019-ben még a pályán igyekezett segíteni a veszprémieket a kölni négyes döntőben

A ma már edzőként dolgozó Momir Ilics 2019-ben még a pályán igyekezett segíteni a veszprémieket a kölni négyes döntőben

Fotó: Juergen Schwarz / Getty Images Hungary

Az évad nagy része azonban nem tette próbára a szurkolók türelmét, igaz, a saját nevelésű játékosok játékpercei is inkább csak a bajnokságban javultak. A Bajnokok Ligájában Ilics továbbra is egy viszonylag szűk kerettel dolgozott, és az NB I-es meccseken rotálta a csapatot. Az viszont már a BL-idény elején kiderült, bármely ellenfélre veszélyes lehet az együttes:

a PSG-t és a Barcelonát is sikerült szeptemberben idehaza meglepni, majd – mintegy keretbe ágyazva a csoportkört – 40–39-re Párizsban is nyert a magyar csapat.

A negyeddöntőben az Aalborg elleni hétgólos hazai siker szintén a kellemes meglepetés kategóriájába tartozott – a visszavágón már csak a tisztes előny beosztására kellett törekedni.

Ugyan a Kielce a B csoport élén zárt, míg a Veszprém csupán negyedik volt, ki-ki meccset ígérhet az is, hogy mindkét csoportmeccset a hazai együttes nyerte, Lengyelországban – még szeptemberben – 32–29-re kapott ki a Telekom, hogy aztán idén márciusban 35–33-ra nyerjen a Veszprém Arénában. A drukkerek megérzése szerint az a kérdés, sajátjaik védekezése vagy a lengyelek támadójátéka lesz-e élesebb szombat délután. Az idényben többnyire épp a kifejezetten szervezett védelem segítette a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/06/17/ferfi-kezilabda-bl-negyes-donto-veszprem-kielce-koln/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Elmaradt a címvédés, Rasovszky a kilencedik 5 kilométeren

63-an indultak a versenyben, a riválisok pedig alaposan bekezdtek, hiszen 500 méternél a címvédő Rasovszky …