2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A megyéből jutott a csúcsra a magyar labdarúgó

Augusztus elején jelentette be a Szombathelyi Haladás, hogy három új játékost szerződtet a szezonkezdet előtt. Az egyik érkező Monori Norbert volt, akire a megyei első osztályban figyeltek fel a szombathelyiek, és annyira meggyőző volt a játéka, hogy leigazolták akkori klubjától, a Zsámbéki SK-tól. Nem mindennapi dolog a magyar futballban, hogy megyei bajnokságból érkező játékos kap szerződést egy profi klubtól, főleg, ha a második vonal egyik élcsapata, a Haladás kínál szerződést amatőr ligában játszó futballistának. A 22 éves támadó érkezése óta már háromszor is betalált, az Ajka ellen győztes gólt szerzett a 86. percben. Monori Norbertet eddigi pályafutásáról és sikereiről kérdeztük, illetve arról, hogyan sikerült két év alatt a megyei negyedosztályból a Haladás gólvágójává válnia.

Hogyan ismerkedett meg a labdarúgással, mikor kezdődött a pályafutása?

Még általános iskolában kezdtem el focizni, de már szinte születésem óta a labdarúgás körül forog az életem, van egy ilyen mondás a családon belül, hogy már labdával együtt születtem. Aktívan a futballal Budajenőn kezdtem el foglalkozni, ahol egyébként éltem is abban az időben. A Budajenő egy Pest-megyei negyedosztályú, amatőr csapat. 2014-ig futballoztam ott, aztán lehetőséget kaptam a Videoton második csapatától.  

Hirdetés

Fehérváron kezdődött akkor a profi karrierje.

Igen, ebben az évben kerültem a Videoton utánpótlásához, ahol egy NB III-as meccsen kerettagja is voltam a második csapatnak, azonban lehetőséget a pályán nem kaptam. Nagyon szerettem a Fehérváron töltött éveket és élveztem a játékot a Vidinél, a mai napig hálás vagyok nekik is, hogy lehetőséget adtak nekem. Azonban idővel úgy éreztem, hogy nem sikerül megragadnom a csapatban és a profi futball közelében maradnom. Arra a döntésre jutottam, hogy eligazolok Fehérvárról a több játéklehetőség érdekében, és amiatt, hogy megmaradjon a lehetőség számomra, hogy profi futballista váljon belőlem. Ekkor váltottam és igazoltam Balatonfüredre. 

A klubváltás után egy komoly törés következett a karrierjében. Mi történt pontosan?

Amikor elkerültem Balatonfüredre, sajnos nem tudtam megfelelő ütemben fejlődni és játéklehetőséghez jutni. A legnagyobb probléma a sérülékenységem volt, mindössze egy évet töltöttem Füreden, de abból fél évig nem tudtam játszani, sérült voltam. Így természetesen itt sem tudtam stabil kerettaggá válni, hamar rájöttem, hogy innen is tovább kell állnom, ha játszani szeretnék, amikor egészséges vagyok. Megpróbáltam eligazolni egy szezon után és több csapatnál is próbajátékon részt venni, de nem sikerült csapatot találnom magamnak, nem bíztak sehol bennem, így visszamentem Budajenőre, a megyei negyedosztályba. 

Ezután is megmaradt a remény, hogy valaha profi futballista lesz? 

Természetesen, nem vagyok egy feladós típus, nem vesztettem el a hitemet, és tudtam, hogy a labdarúgással szeretnék foglalkozni. Újra elkezdtem a Budajenőben focizni és mellette kispályás tornákon és futsalcsapatoknál játszottam, hogy formában maradhassak. Szerencsére ebben az időben újra formába lendültem és a 2019/2020-as szezonban hét mérkőzésen 25 gólt szereztem. Ennek köszönhetően is felkeltettem a megyei első osztályú Zsámbéki SK csapatának figyelmét, ahol lehetőséget biztosítottak nekem, hogy mutassam meg, milyen potenciál is rejlik bennem. 

Hogy sikerült a Zsámbékon töltött egy éve?

Egyszerűen fantasztikusan. A mai napig hatalmas köszönettel tartozom Bodó László edzőmnek, aki lehetőséget adott nekem és mindenben segítette a fejlődésemet. A 2020/2021-es szezonban amit lehetett, azt megnyertünk a Zsámbékkal. Bajnokok lettünk és a megyei kupát is mi nyertük, továbbá a gólkirályi és az év játékosának járó díjat is én nyertem. A vezetőedzőnk lett az év edzője, vagy említhetem azt is, hogy a Fair Play-díjat is a mi csapatunk kapta. Ennek köszönhetően már a zsámbéki szezon közben felfigyeltek rám NB III-as csapatok és érkezett is több megkeresés felőlük. Azonban a Haladás jelenlegi edzője, Németh Szabolcsnak is felkeltettem az érdeklődését, aki több alkalommal még a tavalyi szezon alatt lejött Zsámbékra és megnézett. Szerencsére neki is tetszett, amit látott, így biztosított afelől, mikor kinevezték a Haladás edzőjévé, hogy ad nekem egy lehetőséget próbajátékra a csapatnál. Sikerült is élnem a bizalommal és szerződést ajánlottak nekem.

Hatalmas ugrás lehetett a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/11/01/szombathelyi-haladas-monori-norbert-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Carlos Sainz élete első győzelmét aratta az év versenyén!

Izgalmasnak ígérkezett a 2022-es F1-es Brit Nagydíj, amelynek a szombati időmérőjén Carlos Sainz életében először …