2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

A gerjeni tündérmese: ahol főnyeremény az atomerőmű-bővítés

A paksi járásban, a Duna jobb partján található községet nagyjából 1200-an lakják, ez a szám azonban a közeljövőben akár a duplájára is emelkedhet. Hogy miért és még mit érdemes tudni Gerjenről, arról már a polgármester beszélt.

„A legnagyobb előnyünk a Duna közelsége, amelynek turisztikai és sportvonzata is van, nem beszélve a természet tiszteletéről és szeretetéről. Már gyerekként is sokat jártunk a vízhez a barátaimmal, vízi sportok jellemezték a szabadidőnket. Örömmel látom, hogy ez most sincs másként, ez a életvitel teremti meg az emberekben az igényt a minőségi sportolásra.”

Útépítés Gerjenben

Útépítés Gerjenben

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Romhányi Károly elárulta, az elmúlt időszakban a település óriási fejlődésen ment keresztül, Gerjen ugyanis egy zsáktelepülés, egyelőre egy út vezet be és ki, 2023 februárjában azonban ez megváltozik.

„Összekötnek minket a paksi atomerőművel egy észak-dél irányú útszakasszal, valamint nagyjából négy kilométerre lesz tőlünk a Paks-Kalocsa Duna-híd. Hogy egy hasonlattal éljek, nagyjából ez azt jelenti, mintha egy családi ház virágoskertjévé válnánk majd.”

Romhányi Károlyt 2014 októberében választották meg a község polgármesterének, korábbi munkáját tekintve egészen más területről érkezett az új feladat ellátására. A Szegedi Tudomány Egyetemen végzett geográfus szakon, a terület- és településfejlesztés szakiránynak köszönhetően azonban birtokában van annak a tudásnak, ami egy közösség irányításához szükséges. Sőt!

Hét évig dolgoztam rendőrként is, így a közbiztonsági kérdésekhez is hozzá tudok szólni. De szerencsére ezen a téren nincs szükség hatalmas intézkedésekre, nyugalom és biztonság jellemzi az életünket.

Sport minden mennyiségben

Ami a sportot illeti, a polgármester a mozgás szeretetét otthonról hozta magával, hiszen édesanyja testnevelő tanárként dolgozik. Cselgáncsban és a futballpályán is kipróbálta magát, át is terelődött a beszélgetés a helyi futballklubra.

„Egyfajta tündérmesét ír a csapatunk, hiszen nagyon mélyről indulva jutottunk el odáig, ahol most tartunk. Hosszú éveken keresztül a kis településekre jellemző problémákkal küzdő egyesület voltunk: küszködtünk a létszámmal, a helyi és a nem helyi játékosok arányával és az utánpótlással is. Aztán 2016-ban egy gyerekkori barátommal, Lacza Zsolttal kezdtük el megreformálni a dolgokat, de kezdetekben ez az eredményeken sajnos nem látszott. A 2019/2020-as szezon hozta el a változást, valamint az NB I-es múlttal és pro-licenszes edzői végzettséggel rendelkező Buzás Attila, aki csatlakozott a szakmai munkához. Ő a térségben ismert és elismert szakember, nagyszerű kapcsolatrendszerrel. Bár a pandémia rányomta a bélyegét az évre és csak ötödik helyen álltunk, amikor lezárták a pontvadászatot, előttünk nem vállalták a csapatok az osztályváltást, így minket kértek fel a megye egyre. Belevágtunk, Attila vezetésével újjáépítettük a keretet és nagy meglepetésre a semmiből az első évben megnyertük a bajnokságot. Majd a Heves megyei Lőrincivel szemben az osztályozó párharcot is sikerrel zártuk, így feljutottunk az NB III-ba.”

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/10/31/gerjen-tolna-megye-paks-ii-atomeromu-bovites-sport-fejlesztes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Barcelona tovább emelte ajánlatát Robert Lewandowskiért

A Bild szerdán arról írt, hogy a katalán klub legújabb ajánlata 40+5 millió eurós a …