2022. május 16., hétfőMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft
2022.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 367,00 Ft

Vedd meg, és ne használd! Ilyen a tökéletes antireklám

Képzeld el, hogy van egy vadonatúj elektromos autód, ott áll a garázsban vagy a parkolóhelyén, és te egyáltalán nem használod. Nemcsak egyszer, hanem sorozatosan. Életmódszerűen nem használod. Minden hétköznap ránézel, vágysz rá egy percet, de nem vezeted. Munkába bringázol, a gyerekeket gyalog kíséred a suliba, és leginkább azt a funkcióját tudod alkalmazni, hogy tartasz benne dolgokat, amelyek ha kellenek, előveszed. Igen, ez a reklám arról szól, hogy ne használd álmaid autóját.

Ez most akkor reklám vagy mi a szösz?

Hirdetés

Elsőre olyan, mintha mindenki megőrült volna. Egy tárgyalássorozat katasztrófadinamikája jut róla eszembe.

  • Reggel a marketingesek kirúgják a reklámosokat.
  • Délelőtt a marketingigazgató kirúgja a marketingeseket.
  • Ebédidőben a vezérigazgató kirúgja a marketingigazgatót – a HR-igazgatóval együtt természetesen.
  • Délután az igazgatótanács kirúgja a vezérigazgatót és minden megmaradt igazgatót.
  • Rögtön utána a részvényesek kirúgják az egész igazgatótanácsot, a részvényeikből meg Napóleon-csákókat kezdenek hajtogatni, vagy begyújtanak vele, mert másra már nem jó.

Vedd meg a terméket, csak ne használd! Ilyen alapon maximum fegyvert lehetne reklámozni, vagy esetleg olyan teljesen elmebeteg termékeket, mint például hízást elősegítő étrendkiegészítőt, betegséget okozó gyógyszert, valamint a teljes volt KGST akkori termékkínálatát.

Igen ám, de ha egy picit is elgondolkozunk ezen a történeten, elég jól rámutat egy hipotetikusan komolynak tűnő problémára. Az autókkal nem az az elsődleges baj, hogy szén-dioxidot bocsátanak ki, és ezzel tökéletesen elősegítik a klímaváltozást. Az elsődleges baj inkább a jövő hulladékgazdálkodása. Egyes számítások szerint a Földön ma több mint egymilliárd autó van, és ez a növekedés valószínűleg egyre gyorsabb.

Ez az egymilliárd autó néhány gyűjtői oldtimer kivételével évtizedek múlva hulladék lesz, amelyet nem tudunk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/reklam/2022/05/10/film-klima-auto-szen-dioxid-kibocsatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Terápiás dalt írt a háború ellen Caramel

Az egykori megasztáros nem akarja megváltani a világot, de ki kellett dolgoznia magából azt a …