2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Tízéves a Humen, Magyarország egyetlen LMBTQ-lapja

Októberben ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a Humen, hazánk egyetlen, nyomtatott formában megjelenő, havi LMBTQ-tematikus lapja. Az ingyenesen elérhető orgánum az elmúlt években egy több száz példányos kis lapból többezres elérésű magazinná fejlődött. A kiadvány sok korszakon ment át, és ezekkel a változásokkal párhuzamosan egyre ismertebb emberek vállalták gondolataikat a hasábjain.

A Humen magazin címlapjain az olvasóközönség láthatott már szivárványcsaládot, roma származású LMBTQ-aktivistákat vagy épp nyíltan meleg nagyvállalati vezetőt.

Hirdetés

A Humen most, a tizedik születésnapja alkalmából egy százoldalas lapszámmal jelenik meg, melynek célja a visszaemlékezés és annak bizonyítása, milyen fontos az olvasóközönség edukálásába vetett hit és az érte tett munka.

Humen Magazin - Születésnapi címlap

Fotó: Humen Magazin

2011-ben néhány, addig egymásnak szinte ismeretlen fiatal találkozott egy budapesti lakásban abból a célból, hogy elindítsanak egy teljesen új, LMBTQ-tematikájú magazint. Nagy vállalkozás volt ez akkor az alapító Fehérdi Csaba számára, aki társaival együtt már akkor biztos volt abban, hogy magyar sajtótörténeti pillanatnak lehetnek részesei. A Hument 2013-ban Erdei Zsolt vette át, aki megalapította a Humen Mediát, és azóta ezen ernyőszervezet alatt többek között az önálló márkává fejlődőtt humenonline.hu oldalt is üzemelteti.

A Humen, az ország egyetlen ingyenesen terjesztett LMBTQ-magazinja minden nehézség ellenére megtalálható Budapest és több nagyváros szórakozóhelyein, éttermeiben, mozijaiban és kulturális helyszínein, valamint az ország minden területéről vannak olyan olvasói, előfizetői, akik a postaládájukba kérik a lapot.

A tíz év alatt egyre több vállalat jelent meg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/30/lmbtq-homoszexualitas-eselyegyenloseg-humen-feherdi-csaba-erdei-zsolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …