2020. május 30., szombatMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szörnyeteg rejtőzött a szomorú szakítós számok mögött

Szörnyeteg rejtőzött a szomorú szakítós számok mögött

“Úgy éreztem magam, mint aki fuldoklik. Rettenetesen szomorú és magányos voltam mellette” – mondta a Ryan Adamsszel való házasságáról Mandy Moore, a Séta a múltba és a Rólunk szól című sorozat színésznője. Az énekesnőként is jegyzett Moore a WTF with Marc Maron című podcast vendégeként beszélt az “egészségtelennek” nevezett kapcsolatról, amelyben állítása szerint inkább anyának érezte magát, mint feleségnek.

A szólóban és a Whiskeytown tagjaként is ismert Ryan Adams turné közben ismerkedett meg az akkoriban szintén zenei pályán lévő Mandy Moore-ral még 2008-ban. Moore ekkor még csak 23 éves volt, Adams már a harmincas évei közepét taposta. A minneapolisi találkozás után összejöttek, a következő év februárjában már jegyben jártak, márciusában pedig össze is házasodtak. A házasságuk közel hat évet élt meg, 2015-ben jelentették be a szakításukat, de a válás jogi hercehurcái csak a következő év nyarán értek finisbe.

Mandy Moore és Ryan Adams 2010-ben

Mandy Moore és Ryan Adams 2010-ben

Fotó: /X17online.com / Northfoto

Adams aztán a szakítás és a válás traumáit dalok formájában írta ki magából, majd a Prisoner című album (itt írtunk róla) megjelenése idején több interjúban is elmondta, hogy a válás magánemberként ugyan megviselte, alkotóként viszont hihetetlenül felszabadította, és állítólag annyira jól érezte magát a stúdióban, mint már nagyon régen. “We disappear, we disappear” – ismételgette a lemez zárószámában, majd felsejlett néhány női nevetés, és szép lassan elhalkult a lemez.

Minden történet ijesztően hasonló

Február 13-án a New York Times nagyszabású leleplezőcikkben húzta rá a vizes lepedőt a 44 éves, hétszeres Grammy-jelölt énekes-dalszerzőre, amelyben hét nő – köztük az ex-feleség, Mandy Moore – vallott arról, hogy miket élt át Adams mellett, aki a többségüket a pályájuk egyengetésével, a karrierjük fellendítésével áltatta, a segítségének azonban súlyos ára volt. A felhozott vádak az érzelmi bántalmazástól a különböző szexuális vétségekig terjedtek.

A cikkben Adams modellből lett ex-menyasszonya, Megan Butterworth is megszólalt, aki nagyjából egy évvel azután jött össze a zenésszel, hogy annak véget ért a kapcsolata egykori feleségével, Mandy Moore-ral. Butterworth 27 éves volt, amikor megismerkedett a 41 éves Adamsszel, aki állítása szerint sosem ütötte meg, de a dühkitörései során gyakran megfélemlítette őt, vagy tárgyakat zúzott össze, miközben megpróbált beleszólni abba is, hogy kikkel dolgozzon vagy találkozzon.

Butterworth elmondta: miután tavaly elhagyta az őt érzelmileg bántalmazó zenészt, az telefonhívások, emailek és üzenetek százaival kezdte bombázni, amelyek egy részében többek között öngyilkossággal fenyegetőzött. Adams közben több képet is megosztott a volt menyasszonyáról az Instagramon, amelyeken megjelölte a nő barátait és egy családtagját is. Az egyik alá azt írta:

Vigyétek, amíg meleg, mert SZINGLI!

A szólóban és a remek Boygenius trió tagjaként is ismert Phoebe Bridgers 20 évesen ismerkedett meg a zenésszel. A kapcsolatuk eleinte szakmainak indult, Adams azonban az üzeneteiben rövidesen egyre nyomulósabbra vette a figurát. Állítólag még egy hete sem voltak együtt, amikor Adams már a házasságról beszélt, és szerette volna, ha a fiatal énekesnő elkísérné őt Európába, hogy előtte léphessen fel a turnéállomásokon.

Phoebe Bridgers

Phoebe Bridgers

Fotó: Wikipedia

Ám Adams hamarosan őt is nyomasztó üzenetekkel kezdte bombázni, tudni akarta, hol van éppen, telefonszexet követelt, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, ha nem válaszol neki azonnal. A szakításuk után (2017-ben) Bridgers végül – nem kevés hezitálás után – néhány koncert erejéig valóban fellépett Adams előtt. “Aztán, az első nap, arra kért, hogy vigyek fel neki valamit a hotelszobájába. Mikor felértem, már teljesen meztelen volt.”

A cikkben megszólalt még Courtney Jaye, valamint két másik, a neve elhallgatását kérő énekes-dalszerző is. Ők szintén hasonlókat éltek át Adams mellett, mint Phoebe Bridgers: a zenész a közelükbe férkőzve szakmai segítséget és fellépési lehetőségeket ígért nekik, majd jöttek a zaklató üzenetek, amikor pedig valami nem úgy alakult, ahogy szerette volna, hirtelen mégsem találta annyira fontosnak a tehetségek felkarolását, a karrierjük fellendítését.

Valami megváltozott bennem abban az évben. Egyszerűen nem akartam új zenéket készíteni

 – mondta Courtney Jaye, akit a Twitteren, a dalait dicsérve talált be Ryan Adams.

Attól félt, ő lesz az új R. Kelly

A vádak legsúlyosabbika egy most 20 éves nőtől érkezett, aki azt állította, hogy amikor 15-16 éves volt, Adams rendszeresen szextingelt vele, személyesen azonban soha nem találkoztak egymással. A Times cikkéből kiderült: kilenc hónap alatt több mint háromezer üzenetet váltottak egymással, amelyekben a lány olykor idősebbnek hazudta magát, Adams […]

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2019/02/28/ryan_adams_mandy_moore_phoebe_bridgers/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar kormány levelekben követel bocsánatot a külföldi kutatóktól

A magyar kormány levelekben követel bocsánatot a külföldi kutatóktól

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Több …