2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Szexi, fiatal orgyilkosok – belefáradunk, annyira tömény a Sex Pistols-sorozat

Hatalmas színházterem, poros székekre bámuló színpad. Oldalt egy kócos hajú fiú lép be. Felméri a környezetet, meggyőződik róla, hogy a biztonsági őr, aki belesüppedt a hátsó sorok egyik székébe, már kellően mélyen alszik. A színpad különféle hangszerekkel van tele, nagy koncert háttérmunkája ez. A mikrofonhoz lépve egy kaméleon, egy hős bőrébe bújik. Életre kelti a teret, maga elé idézi a közönség erejét. Egy David Bowie-koncert képei villannak be, néhány rövid pillanatra pedig ő maga is eggyé válik a legenda szerepével.

GettyImages-86098422

Fotó: Richard E. Aaron / Getty Images Hungary

Ahogy elfogy a hang és kiürül a nézőtér, lassan előkerül egy hordár, kocsival. Halkan, akkurátusan pakol. Hegyre, halomra hangszerek és felszerelések, a végső trófea pedig Bowie mikrofonja. Amikor minden előkészület megtörtént, nagy levegő és rajt. Rohanva hagyja el a színháztermet, az álmából felriadt biztonsági őr nem tudja tartani vele az iramot. Hátsó ajtónál kisbusz. Pillanatok műve, és már minden zsákmány a gépjárműben, ő a volán mögött, elillan, mielőtt nyakon csípnék.

Így kezdődik a Pistol, a Sex Pitols életéről mintázott sorozat.

Hirdetés

A hetvenes évek szeméttől túláradó londoni külvárosában volt egy maroknyi srác, akik úgy érezték, hogy láthatatlanok. Hogy megszabaduljanak a láthatatlanság köpenyétől, olyan hangosak, zajosak és provokatívak lettek, amire a történelem nem sok példát látott előttük. Zenélni alig tudtak, és sorra dobálták ki a zenélni tudó tagokat is. A mottójuk az lett, hogy ők „nem a zenéért, hanem a káoszért csinálják”.

Anglia szolid, de elégedetlen társadalmának egyik fele imádta, másik fele pedig gyűlölte őket. Nem volt, aki ne hallott volna a Sex Pistolsról, és ne lett volna véleménye róluk. Egyesek üvöltve rajongtak értük és önkívületben tomboltak az anarchia zenészeiért, mások ököllel és nyállal bírálták a csapatot, ahogy arcon köpték őket, majd nekiestek a zenekarnak egy-egy klubban.

Steve Jones, az akkor még zenélni sem tudó gitáros hozta magával ezt a hangulatot, és gyűjtötte maga köré az embereket, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/06/14/sex-pistols-pistol-sorozat-steve-jones-malcolm-mclaren-david-bowie/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …