2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Post Malone egy magyar srácon keresztül szól a világhoz

Máté általános iskolás korában elhatározta, hogy jelentkezik a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahová fel is vették. Nem telt bele sok idő, a fiú már külföldi iskolák felé kacsintgatott, az motoszkált a fejében, hogy megpróbál bejutni a nemzetközi szinten elismert intézmények egyikébe. Rátalált a Berklee-re, de eleinte nem igazán nézett utána az anyagiaknak, csupán a kikerülés lehetősége foglalkoztatta.

Ott tanult John Mayer és Quincy Jones, ezért én is a Berklee-ben akartam tanulni. Olyan előadóművészek és zenészek jártak oda, akikre egész életemben felnéztem. Kitűztem magamnak a célt, hogy én is oda szeretnék járni

– emlékezett vissza Máté a kezdetekre.

Hirdetés

Az elhatározást kutatómunka követte: hogyan kerülhet be valaki a Berklee College of Musicba? Mik a felvételi követelmények? Mennyibe kerül a tandíj? 

2011-ben a 10. osztályos Máté kinézett magának egy nyári tábort, amelyet a Berklee szervezett. A fiú évente jelentkezett a kurzusra: ösztöndíjat is kapott, csak éppen nem teljes körű támogatást, így a család nem tudta megengedni magának a „drága vakációt”. 

Máté a gimnázium elvégzése után egy évet járt Kőbányára, de a képzés alatt már felvételizett Bostonba is: ezúttal nem a nyári tábort, hanem a felsőoktatási képzést célozta meg. Hiába győzködték a gitártanárjai, hogy fejezze be a képzést, a fiú lélekben már a tengerentúlon járt.

Nem akartam elkésni. Úgy éreztem, ha túl későn csöppenek bele a kinti zenei szférába, teljesen máshogy fogadnak, mint ha fiatalként dolgozom be magam a szórakoztatóiparba. Arra számítottam, hogy minél korábban kezdek kint dolgozni, annál befogadóbbak és segítőkészebbek lesznek a szakmabeliek. Több harmincas ismerősöm él Amerikában, nekik sokkal nehezebb a dolguk, mert míg egy huszonéves kissrácot önzetlenül sok mindenre megtaníthatnak, addig egy idősebb újoncra akár vetélytársként is tekinthetnek a harminc-negyven éves producerek.

A londoni felvételi és a szakmai beszélgetés után a legmagasabb összegű, vagyis a fiú tandíjának 80 százalékát fedező ösztöndíjat ítéltek Máténak. (A képzés akkoriban körülbelül 27 000 dollárba került félévenként.) A négyéves képzés alatt folyamatosan kapta a támogatást, cserébe kisebb közösségi feladatokat kellett ellátnia, vagy iskolán kívüli eseményeken kellett részt vennie. 

A négyéves egyetemi képzést a tehetséges magyar srác három év alatt végezte el. 

Bostonban könnyűzenei produceri és zeneszerzői szakra jártam. Mivel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/31/post-malone-egy-magyar-sracon-keresztul-szol-a-vilaghoz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét …