2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Nagy Dénes filmrendező nyitja meg a Verzió Filmfesztivált

Nagy Dénes filmrendező nyitja meg november 9-én a Verzió Filmfesztivált a Trafóban, amelyet a Dívák című film premiervetítése követ. A filmrendezőnek korábban több filmjét is bemutatta a fesztivál, idén pedig első nagyjátékfilmjéért, a Természetes fényért megkapta a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjat a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztivál idei nyitófilmje a Dívák, amely Magyarországon a Verzión lesz először látható.

A fesztivállal kapcsolatban Sarkisova Oxana, a fesztivál igazgatója az Indexnek eljuttatott közleményben így nyilatkozott:

A megpróbáltatásokkal teli elmúlt év fényében óvatos optimizmussal vágunk neki az idei fesztiválnak. Vállalkozásunkhoz erőt és bátorságot a legfrissebb dokumentumfilmek és készítőik, a valóságot megszállottan megragadni akaró kutatók és művészek adnak. A nagy műgonddal leforgatott és megvágott történetek – szóljanak az ifjúság küzdelmeiről vagy optimista százévesekről – hitelességük okán rendkívüliek. E filmek az élet bonyolultságát, sokarcúságát és kiszámíthatatlanságát tárják fel előttünk.

Hirdetés

A filmek után kerekasztal-beszélgetéseket tartanak majd.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/30/nagy-denes-verzio-filmfesztival-dokumentumfilmek-trafo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …