2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Mintha Kozsó találkozna Lovasi Andrással

Ha valaki a Youtube-on hallgatja meg a Coldplay Music of the Spheres címűúj lemezét, előfordulhat, hogy kénytelen belenézi a Fly Dubai légitársaság hirdetésébe is, aminek ún. gumizenéje akár egy Coldplay-szám is lehetne. A Coldplay persze nem egy utasszállítókban gondolkodott, amikor szerényen a szférák zenéjét írta, hanem űrhajókban.

Coldplay bori1

Fotó: Poós Zoltán

A Coldplay kilencedik lemeze karbonsemleges, kockázatmentes pop, zavaros koncepcióval, ami csak arra jó, hogy becsomagolja a Selena Gomezzel előadott évődést, és a K-popos koreai fiúzenekarral, a BTS-sel történt kollaborációt. Ezek olyanok, mintha a The Wallon dolgozó Pink Floyd 1979-ben a Comfortably Numbot az ABBÁ-val veszi fel, mert akkor éppen ők voltak, a legnépszerűbbek a planétán.

Hirdetés

A Coldplay tehát szorgos munkával eljutott az önfeladásig, és elveszítette a maradék méltóságát is. Chris Martin leginkább egy trendi vőfélyre emlékeztet egy celeb esküvőről, akinek mindenkihez van egy kedves szava, és jobban sugárzik a boldogságtól és az emberiségben vetett bizalomtól, mint az örömapa és a megszeppent vőlegény együttvéve. Szóval, miért kellett ehhez a nettó pophoz olyan koncepciót rakni, mintha új lemezük minden dalát a Fibonacci-kódra írták volna?

A Music of the Spheres egy fiktív bolygórendszert bemutató konceptalbum, amelyben a bolygók és a műholdak is megfeleltethetőek a lemez egy-egy számának. Chris Martin énekes szerint a koncepciót a Star Wars univerzumában, a Mos Eisley kantinjában ügyködő fiktív zenekar ihlette. Nekünk inkább úgy tűnik, hogy valójában a Jedi visszatérből ismerős, a természettel harmóniában élő

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/10/28/coldplay-music-of-the-spheres-stenk-zene-album-chris-martin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Táncra perdültünk a moziban, annyira Király lett az új Elvis-film

A Királyról, Elvis Presleyről valószínűleg még az is hallott, aki élete nagy részét egy lakatlan …