2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Miért fotózzuk le az ételeket?

A Garten Balaton célja a kortárs képzőművészet középpontba állítása és a vizuális művészetek értő bemutatása a Balaton partján nyaralók és a helyben lakók számára. A szervezők tíz napon keresztül mindenki számára befogadhatóvá és élvezhetővé szeretnék tenni a kortárs képző- és fotóművészetet. Ennek érdekében a négy településen megvalósuló kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív programmal teszik még vonzóbbá.

A pódiumbeszélgetéseken képzőművészek és fotográfusok, gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok beszélgetnek a képzőművészet legaktuálisabb kérdéseiről. A kertmozi dokumentum- és játékfilmjei mind a képzőművészet körül forognak, a koncerteken kortárs- és könnyűzenei produkciók egyaránt helyet kapnak. A tárlatvezetéseken a szakértők a művek többféle lehetséges értelmezését ütköztetik, és a hallgatókat is bevonják a felfedezésbe. A fesztivál szervezői a kortárs festészet és fotóművészet aktualitásait és trendjeit élményszerűen mutatják be a páratlan szépségű balatoni településeken.

Szabad a pálya

A lovasi Nagy Gyula galériában megvalósuló seregszemlén 50 művész több mint 200 alkotását tekinthetik meg a látogatók. A

Van képünk hozzá című válogatással a kurátorok nem titkolt célja, hogy hazai kortárs fiatal és feltörekvő művészek alkotásaiból olyan válogatást mutassanak be, amelynek segítségével az érdeklődők képet alkothatnak a kortárs művészeti irányzatokról, sőt vásárlásra is lehetőség adódik.

Hirdetés

Ugyanitt Szabad a pálya címmel 25 grafikusművész alkotásaiból nyílik szabadtéri plakátkiállítás a lovaspályán, a szabad ég alatt, míg a község másik végén szintén szabadtéri molinó kiállítás látható Kása Béla indiai fotóiból. A megnyitó napján Maczky László fotóművész és Prokop-Maczky Gizella festőművész a műtermüket is megnyitják a látogatók előtt.

Csopakon a ZM+G galériában InVision címmel Verebics Ágnes egyéni kamarakiállításán festményekről és fotókról köszönnek vissza a művész hibrid lényei, állat- és emberportréi. A Kultúrházban pedig Microdose címmel a fiatal művészeket tömörítő Skurc Group alkotásait láthatják a látogatók.

A Capa Központ szervezésében Felsőörsön a Fotóudvarban és az alsóörsi Török házban több mint 25 fotográfus közreműködésével valósulnak meg az installatív köztéri fotókiállítások, egyéni fotótárlatok. Az idei tematika – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/07/30/garten-balaton-kortars-muveszeti-fesztival-fotokiallitasok-koncertek-irodalmi-estek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Kaposváron a kamarazenei világ szeme

Számos kiemelkedő magyar művész teszi tiszteletét a rendezvényen, köztük a hazai zenei élet élvonalába tartozó …