2022. május 6., péntekMa Ivett napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 364,00 Ft
2022.05.06. Ivett Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 364,00 Ft

Megkóstoltuk: ezt főzte a magyar séf a sztároknak az idei Oscar-gálán

Nincs abban semmi eget rengető, ha a nemzetközi filmvilágból Magyarországra látogató híresség  betér egy honi étterembe, és ott jól érzi magát. Az is természetes, hogy a vendéglátóhelyek ezt megörökítik, büszkén rakják ki a sztárokról készült fotókat az étterem falára.

Így fedezhettük már fel évtizedekkel korábban a Gundelben Catherine Deneuve-Öt vagy Paul Newmant, a Pierrotban Melanie Griffitht vagy Anthony Perkinst, az Alabárdosban Roger Moore-t vagy Orson Wellest.

Hirdetés

Sokat köszönhet a hollywoodi filmeseknek a Rosenstein vendéglő is, ahol többek között Helen Mirren, Robert de Niro és Jeremy Irons pillant ránk a képkeretekből. A mai idők sztárjai, ha nem a paparazzifotókon bukkannak föl, vagy a szomszéd asztaloknál ülők örökítik meg őket, akkor saját maguk posztolják az élményt közösségi oldalukra, komoly „marketingörömöt” szerezve az étterem számára.


Somlói galuska


18

Somlói galuska Galéria: Ezt főzte a magyar séf a sztároknak az idei Oscar-gálán(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Így tudunk arról, hogy Jamie Lee Curtis pazarul érezte magát a Kollázsban, Cate Blanchet a Leo Rooftop Barban, Eva Mendes és Ron Perémann a Biarritzban, Mel Gibson a Prime Steak House-ban, Mila Kunis és Ashton Kutcher a szentendrei Aranysárkányban.

Az viszont sokkal ritkábban adódik, hogy egy híres magyar vendéglátós vagy séf az Újvilágban kápráztassa el a közönségét, főképp olyanokat, akik híresek és gazdagok lévén a legjobbhoz ízekhez és kiszolgáláshoz szoktak.

Los Angeles egy magyar séf előtt hajt fejet

Ilyen volt Gundel Károly, aki olyan módon kápráztatta el amerikai közönségét a lecsójával, hogy a híres fogáshoz a legmegfelelőbb paprikát úgy biztosította, hogy egy évvel korábban elküldte a magokat helyi farmereknek termesztésre.

Megkóstoltuk: ez főzte a magyar séf a sztároknak az idei Oscar-gálán

Hosszabb és nagyobb visszhangot könyvelhetett el Kövi Pál és Láng György. Előbbinek a New York-i Four Seasons éttermet köszönheti a világ, és azt is, hogy a nouvelle cousine gyorsan elterjedt a Big Apple felkapott helyein. Mi pedig az egyik legjobb szakácskönyvért, az Erdélyi konyháért lehetünk hálásak neki, de ez egy másik történet.

Láng György talán még nála is mélyebb nyomott hagyott New York gasztronómiai történetében. 1946-ban emigrált az Egyesült Államokba, ahol a legalulról indulva, konyhai kisegítőként indította el karrierjét, hogy aztán a ranglétrán továbbhaladva végül séf és bankmester lett. Elsőként alapított gasztronómiai tanácsadó céget az Újvilágban (Restaurant Associates), felvirágoztatta a New York-i Four Seasonst, majd a Hotel des Artistes szálloda éttermét is. Seregnyi híresség fordult meg a Café des Artistesben, köztük Woody Allen, aki még a Rejtélyes manhattani haláleset című filmjének pókertanulós jelenetét is itt vette föl, de ezeknél az asztaloknál ült Kim […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2022/05/05/hollywood-magyar-sef-szanto-istvan-spago-budapest-wolfgang-puck-oscar-menu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Juszt is Porgyt énekelnek az Operában

Pályafutása során Sir Willard White a világ szinte minden jelentős operaházában és koncertszínpadán megfordult már. …