2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Kovács Patrícia: Én azért vagyok most itt, mert nincs cenzúra

Az Index ráérős beszélgetéseknek helyt adó műsorában, a Sunday Brunchban mesél legújabb szerepéről, kislányáról, vasárnapi ételspecialitásáról, a Covidról, de nem érintjük a színházakban holnaptól érvényes kötelező maszkhasználatot, mert annak elrendelése a beszélgetésünk után történt. Pedig fontos kérdés, mert visszavetheti a színházba járási kedvet most, hogy az intézmények ismét magukra találtak, játszanak, elmaradt bemutatókat pótolnak.

Kovács Patrícia 10 éve ment el a Vígszínházból, majd egy évtized után vonzó alternatívának tűnt feladni a szabadúszó létet és visszamenni oda. Most békességről és nyugalomról számolt be az intézmény falai mögül.

A Víg kulisszái mögött nincs stressz, szépen bánnak velünk, Rudolf Péter nyitott és megközelíthető

– fogalmaz a színésznő. Szerinte ez fontos, hiszen ez a táptalaja a nyugodt munkának, ami fontos volt a múlt hétvégi premierjéhez, a Bella Figurához. A darab premierjét ugyan idén márciusban megtartották, de a közönség akkor még online volt.

Hirdetés

Kovács Patrícia: Én azért vagyok most itt, mert nincs cenzúra

Itt Török Ferenc rendezésében láthatjuk. A romantikusnak ígérkező, gyönyörű nyárestén semmi sem úgy történik, ahogy azt a résztvevői megálmodták. Egy véletlen baleset ugyanis felrobbantja a kifinomult „la bella figura” hangulatot, és az este szürreális fordulatot vesz. Yasmina Reza magyar származású, világhírű francia írónő darabját igazi sztárparádé kíséretében viszik színpadra. Játszópartnerei: Halász Judit, Stohl András és Wunderlich József, Radnay Csilla.

A bella figura jelenség érdekes Kovács Patrícia esetében, mert benne is megvan. A szó ugyanis imponáló megjelenést, megnyerő fellépést, kifogástalan öltözetet, viselkedést, eleganciát és harmóniát jelent. Hogy ezt honnan hozza? A Rózsadombról, amit érintünk a beszélgetésben. Így aki megnézi vagy meghallgatja a műsort, a színésznő rózsadombiságáról is többet megtudhat. Definiáljuk a jelenséget, amiről kiderül, nemcsak maga a csillámporba mártott élet, hanem egyfajta stigma is. 

  • Az adásban kiderül továbbá, Kovács Patrícia miért örül, hogy vége van az előválasztásnak,
  • miért nem kedveli a gyermekeknek kialakított játszóházakat,
  • hogyan élte túl ő és az általa gründolt Suhanj Alapítvány a Covidot,
  • miért voltak fenntartásai korábban az Indexszel.

Kovács Patrícia: Én azért vagyok most itt, mert nincs cenzúra

Kultrovat podcast
8. epizód

00:00:00 /
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/31/sunday-brunch-kovacs-patricia-szinmuvesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Péntek este kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. …